På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Vaskemaskin: Disse er best i test 2024

Bilde av en hvit vaskemaskin med døren åpen og en kurv nedenfor med rene klær i. Vi har samlet vaskemaskinene som er kåret til best i test. Velg mellom merker som Miele, Electrolux, LG og Bosch, samt vaskemaskin med tørketrommel.
Vaskemaskiner har blitt en viktig del av hjemmet. Det er derfor viktig å finne en som funker best for ditt bruk. Vaskemaskinene fra Miele, Electrolux og LG er blant de beste maskinene på markedet. Her finner du en oversikt over maskinene som er best i test. (Foto: Colourbox)

Vaskemaskin fra Miele, Electrolux og LG er blant de beste på markedet. Her finner du vaskemaskinene som er best i test 2024.

En vaskemaskin er nok en av maskinene i hjemmet som blir mest brukt, spesielt om man har småbarn. Enten du trenger en maskin som kan gå flere ganger om dagen, eller en som er minimalt i bruk, finnes det et stor marked av forskjellige merker, størrelser og priser på vaskemaskiner. For å gjøre ting enklere for deg har vi saumfart nettet for produkttester og kundeanmeldelser for å finne vaskemaskinene som er blant annet kåret til best i test.

Her vil du finne en vaskemaskin som passer deg, enten du vil ha en frontmatet, toppmatet eller vaskemaskin med tørketrommel kan du velge blant merker som Miele, LG, Bosch og Electrolux.

Liker du å lese om hvilke produkter som er best? Her kan du lese alle våre best i test-saker.

Frontmatet vaskemaskin: Disse er best i test

Frontmatet vaskemaskiner er helt klart de mest populære maskinene i Norge. Fordelene med disse er at de kan vaske større mengder klær i en enkelt vaskesyklus da selve vasketrommelen er større enn i en toppmatet vaskemaskin. For at du enkelt skal kunne finne en god frontmatet vaskemaskin har vi her samlet maskiner fra populære merker som Miele, LG og Bosch som har blitt kåret til best i test.

Miele vaskemaskin: En god investering

Denne vaskemaskinen fra Miele imponerer testpanelet i Good Housekeeping som gir den 85 poeng av 100.

– Denne ga det reneste resultatet, noe som gjør den til en veldig bra investering, skriver de.

De gir den mye ros for evnen til å fjerne flekker. Og selv om prislappen på denne er noe høy synes testerne denne var billig i drift, noe de mener veier opp for prisen på selve maskinen.

Eksperten svarer: Hvor ofte bør man skifte sengetøy?

kapasitet: 9 kg
Miele vaskemaskin WEI875WCS NDS

Miele vaskemaskin WEI875WCS NDS

Pris nå: 22 987 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

LG vaskemaskin: Solid byggekvalitet

Vaskemaskinene fra LG ser ut til å være favoritten til flere testpanel. Både Homes & Gardens, Tom’s Guide og CNET har kåret vaskemaskinen LG WM3400CW til best i test. Akkurat denne modellen er dessverre ikke å finne på det norske markedet.

Da Pricerunner testet vaskemaskiner i 2022 rangerte de LG FV50VNS3E på topp. De gir den ros for gode vaske- og skylleresultater samt byggekvaliteten på selve maskinen.

– Vaskemaskinen passer deg som ønsker en vaskemaskin som alltid vasker rent, sentrifugerer og skyller godt, samt har solid byggekvalitet og programspekter, skriver de.

kapasitet: 9 kg
LG vaskemaskin FV50VNS3E

LG vaskemaskin FV50VNS3E

Pris nå: 7 795 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Bosch vaskemaskin: Solid maskin som gjør jobben

Vaskemaskinen fra Bosch har også kommet godt ut i produkttester, og får «best i test»-tittel av både Independent og The Telegraph.

– Over en lang testperiode var maskinens ytelse gjennomgående utmerket, skriver Independent om vaskemaskinen, mens The Telegraph sier dette:

– Jeg har aldri blitt slått av en Bosch-maskin – de ser bra ut, har raske sykluser og er godt bygd sammenlignet med andre merker.

Hos svenske Råd & Rön får den 62 poeng av 100 da den ble testet i 2022. Den scorer 8 av 10 poeng på selve vaskeferdighetene.

kapasitet: 7 kg
Bosch Serie | 4 WAN240L2SN

Bosch Serie | 4 WAN240L2SN

Pris nå: kroner hos

Toppmatet vaskemaskin: Whirlpool er en favoritt

Det finnes få produkttester av toppmatet vaskemaskiner, og de vi finner fra utenlandske sider har produkter som ikke er på det norske markedet. Vi har derfor valgt å se på kundeanmeldelser for å finne ut hvilke vaskemaskiner forbrukerne selv er fornøyde med.

Vaskemaskinen fra Whirlpool er en stor favoritt blant forbrukerne. Hos Elkjøp gir de den 4,5 stjerner av 5 mulige, og kommer med kommentarer som dette:

– Maskinen fungerer veldig bra. Godt utvalg av programmer og god kapasitet.

– Enkel å bruke, bråker lite og har plass til mye klesvask! Perfekt for mindre bad, da den tar lite plass. Man får mye for en rimelig pris. Anbefales!

kapasitet: 7 kg
Whirlpool vaskemaskin TDLRB7222BSEU

Whirlpool vaskemaskin TDLRB7222BSEU

Pris nå: kroner hos

Denne toppmatet maskinen fra Electrolux er også en favoritt blant forbrukeren som gir den 4,6 stjerner av 5 mulige hos Elkjøp.

– Pen, stillegående og effektiv, skriver en kunde, mens en annen skriver:

– Passer godt på mitt lille bad. Er enkel å bruke og vasker bra. Funksjonell.

kapasitet: 6 kg
Electrolux PerfectCare 700 vaskemaskin EW7T6336G6

Electrolux PerfectCare 700 vaskemaskin EW7T6336G6

Pris nå: 5 795 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Her er det forresten 4000 ganger så skittent som doen!

Vaskemaskin med tørketrommel: Disse er best

Forbrukerrådet har testet vaskemaskiner med tørketrommel i 2022, og her er det hverken vinnere eller tapere.

– Det er jevnt over middels nivå på alle produktene, men de tre beste maskinene gjør en god vaskejobb og er relativt stillegående, skriver de.

Selv om det var syv maskiner som fikk 6 poeng av 10 mulige (høyeste score i denne testen), velger de å trekke fram spesielt tre maskiner.

– Electrolux-maskinen vasker best av alle i testen, har relativ lav pris og scorer godt på energi- og vannforbruk. Beko-maskinene scorer noe lavere på selve vaskingen og er noe dyrere, men er raskere og bråker mindre, konkluderer de med.

kapasitet: 8 kg vask / 5 kg tørk
Electrolux Ew7w5468e6 Kombinert Vask/tørk - Hvit

Electrolux Ew7w5468e6 Kombinert Vask/tørk – Hvit

Pris nå: 7 490 kroner hos Elon
Her får du den til laveste pris
Kapasitet: 10 kg vask / 6 kg tørk
Beko vaskemaskin/tørketrommel BDFT710442WB

Beko vaskemaskin/tørketrommel BDFT710442WB

Pris nå: 8 995 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris
Kapasitet: 10 kg vask / 6 kg tørk
Beko vaskemaskin/tørketrommel BDFT710442MB

Beko vaskemaskin/tørketrommel BDFT710442MB

Pris nå: 9 995 kroner hos Elkjøp
Her får du den til laveste pris

Selv om en kombinert vaskemaskin og tørketrommel har mange fordeler, er det også noen ting du bør vurdere. For eksempel vil hele vaske- og tørkeprosessen på en kombimaskin ta lengre tid ettersom du ikke kan vaske og tørke samtidig, slik du kan med separate maskiner. Dette gjør at denne type maskin ikke passer til for eksempel barnefamilier. Tørkekapasiteten i kombimaskinen er også ofte noe mindre enn selve vaskekapasiteten.

Les også: Slik stryker bunadsskjorten i tørketrommelen!

Hvordan velge vaskemaskin?

Vi har laget en liste over ting som er lurt å tenke på før man går til innkjøp av en vaskemaskin.

  • Størrelse og kapasitet: Bestem hvor mye plass du har til rådighet for vaskemaskinen, og velg en modell som passer inn i dette området. Kapasiteten bør være tilstrekkelig til å håndtere ditt vanlige klesvaskbehov.
  • Type vaskemaskin: Det finnes to hovedtyper vaskemaskiner – toppmatet og frontmatet. Toppmatet krever mindre plass, men har ofte mindre kapasitet. Frontmatet er vanligvis mer energieffektiv og har større kapasitet.
  • Energiforbruk og miljøvennlighet: Sjekk energimerkingen på vaskemaskinen. En maskin med høyere energieffektivitetsklasse vil bidra til å redusere strømforbruket og miljøpåvirkningen.
  • Vaskesykluser og programmer: Vurder hvilke vaskesykluser og programmer som er tilgjengelige på maskinen. Noen vaskemaskiner har spesifikke programmer for delikate stoffer, ull, sengetøy osv. Velg en som passer dine vaskemønstre og behov.
  • Sentrifugeringshastighet: Høyere sentrifugeringshastighet fjerner mer vann fra klærne, noe som betyr kortere tørketid. Velg en maskin med en passende sentrifugeringshastighet for dine behov.
  • Støy: Vaskemaskiner kan være støyende, spesielt under sentrifugering. Sjekk støynivået oppgitt av produsenten og velg en maskin som passer til dine preferanser og boligforhold.
  • Pris: Sett et budsjett og sammenlign priser på forskjellige merker og modeller. Husk at det ikke alltid er nødvendig å kjøpe den dyreste maskinen for å få gode funksjoner og kvalitet.
  • Garanti og service: Sjekk garantivilkår og servicealternativer. En god garanti og tilgjengelig service kan være avgjørende hvis det oppstår problemer med vaskemaskinen.

Les mer på våre temasider: