På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Vi testet solcelle-lanterner fra Lumiz

Test: Bilde av solcellelanterne fra Lumiz på kveldstid i en hage.
Leter du etter den ultimate sommerkveldskosen? Vi har testet solcelle-lanternene fra Lumiz. (Foto: Monika Myhre/ABC Startsiden)

Lite skaper mer stemning på lange sommerkvelder i hagen som den varme gløden fra lanterner. Vi har testet de nye solcelle-lanternene fra Lumiz!

Spør du meg er noe av det beste som finnes lange sommerkvelder med god mat og drikke i gode venners lag, hvor man har det så hyggelig at man ender med å sitte til langt etter mørkets frembrudd.

Da er det jo greit å kunne se maten, drikken og vennene man har rundt seg. Det går selvsagt an å bruke en klassisk batteridrevet lykt til å lyse opp utenfor hjemmet eller på hytta, eller levende lys som en bålpanne eller lignende. Likevel er det noe helt eget med lanterner med et mildt og varmt lys, så da vi fikk anledning til å teste de nye solcelle-lanternene fra Lumiz kastet vi oss over muligheten.

Skal du jobbe i hagen fremover? Her kan du lese alle våre tips og triks til uterommet og hagen.

monikas favoritt
LUMIZ - Mosaic

LUMIZ – Mosaic

Sjekk prisen her

Utrolig dekorative solcelle-lanterner

Det var Monika her hos oss i Startsiden som ble den heldige testeren, som hang lanternene opp rundt omkring i hagen. Lanternene er drevet utelukkende av solenergi, som lader dem opp på dagtid slik at de kan lyse opp hagen din om kvelden. De er også sammenleggbare, slik at de enkelt kan oppbevares når det ikke er spesielt hyggelig å sitte ute.

Bilde av Monika Myhre.
Vår lanterne-tester Monika.

Dette sier Monika om lanternene fra Lumiz:

– Jeg opplevde at lampene var enkle å sette sammen. De kommer i en eske, med en enkel forklaring på hvordan man setter den opp. Selve materialet virker veldig solid og det står at den skal tåle å henge ute sommer som vinter. Nå var det ingen blader på trærne ennå hvor jeg hengte de opp, så det så kanskje litt rart ut der de hang i ulike farger. Men, når mørket kom og de slo seg på var de utrolig dekorative, sier hun.

På jakt etter en billig grill for å gjøre sommerkosen komplett? Dette er de beste til under 5000 kroner

Lyser opp i sommernatten
LUMIZ - Charme

LUMIZ – Charme

Sjekk prisen her
Bilde av Lumiz solcelle-lanterner i en hage på kveldstid.
Se så fint de lyser opp i hagen! (Foto: Monika Myhre/ ABC Startsiden)

– Både små og store i familien syntes disse var skikkelig fine. I tillegg til alle som vi hang i trærne testet vi også en som kunne stå på bordet/gulvet. Denne viser tydelig det vakre mønsteret som kommer frem i mørket. Jeg likte å ha de i forskjellige farger, det gjorde at det ble litt mer liv i lampene, avslutter Monika.

Velg mellom mange farger og mønster
LUMIZ - stort utvalg

LUMIZ – stort utvalg

Sjekk prisen her

Konklusjon

Dette er et fint tilskudd til enhver hage, som skaper hygge og god stemning hos hele familien. Her er noen av lanternens egenskaper Monika satt pris på:

  • Skal tåle all slags vær  
  • Lades av solen og lyser om kvelden
  • Kan henge ute hele året 
  • God kvalitet på solcellemodulen
  • De er sammenleggbare
  • Passer blant annet fint til hage, drivhus, terrasser, balkonger og bakgårder

Èn liten ulempe

– Før de er klare til bruk må man dra ut en sort plaststripe fra der hvor batteriet sitter. Det må bare lirkes ut, ikke dra for hardt. Da risikerer man å dra plastbiten av og må skru opp denne boksen for å få solcellepanelet til å aktiveres, påpeker Monika.

Til informasjon: Vi har fått låne Lumiz-produktene fra forhandleren Hyttefeber, som ikke har hatt innvirkning på prosess eller resultat. Dette er en uavhengig test gjort av ABC Startsiden.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: