På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

DIY

Hvordan lage blomsterkrans til håret?

Hvordan binde blomsterkrans til håret? Blomsterkrans DIY-prosjekt.
Hvordan binde blomsterkrans til håret? (Foto: Kreative Ideer)

Blomsterkrans er perfekt til sankthansaften, midtsommerfeiringen eller sommerfesten. Espen Skarphagen viser deg hvordan du lager en enkel blomsterkrans til håret.

Vi viser deg hvordan du lager en blomsterkrans som varer hele kvelden. Finn frem favorittblomstene dine, og lag den fineste blomsterkransen på sommerfesten!

Dette trenger du til å binde blomsterkrans:

  • En myk gren.
  • En tråd, f.eks ståltråd.
  • Blomster og blader som kløver, prestekrager, blåklokker, hundekjeks, strå, bringebærblader og blåbærblader.

Hvordan lage en blomsterkrans til håret?

1. Forberedelse av grenen

Start med å finne en myk gren som er fleksibel nok til å forme en sirkel rundt hodet ditt. Selje- eller sibirkornellgrener er ideelle. Mål grenen rundt hodet ditt for å sikre at den passer, og klipp den til riktig lengde. Bind endene sammen for å lage en ringformet base for kransen.

2. Forbered små buketter

Lag små buketter ved å kombinere blomster som kløver, prestekrager og blåklokker med blader fra bringebær og blåbær. Inkluder gjerne hundekjeks og strå for ekstra fylde og variasjon.

3. Fest bukettene til grenen

Begynn med å feste en bukett til grenen ved hjelp av ståltråd. Plasser buketten slik at stilkene ligger langs grenen og blomstene peker utover. Vikle tråden rundt stilkene og grenen noen ganger for å sikre at buketten sitter godt fast. Fortsett å legge til buketter langs grenen, legg alle samme vei, for penest resultat. Overlap dem litt for å skape en jevn og fyldig krans. Pass på å variere blomster og blader.

4. Juster og finpuss kransen

Når du har festet bukettene rundt hele grenen, ta en titt på kransen og gjør nødvendige justeringer. Sørg for at blomstene er jevnt fordelt og at det ikke er noen tomme flekker. Du kan også legge til ekstra blomster eller blader der det trengs. Hvis du ønsker, kan du bruke en saks til å klippe bort overflødige stilker eller blader som stikker ut.

5. Fest kransen eller legg den på hodet

Om du vil kan du feste blomsterkransen til håret. Da kan du bruke hårnåler. Plasser kransen på hodet ditt og bruk hårnålene til å sikre den forsiktig på plass.

Loading the player…

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: