DIY

Hvordan lage en flåte for mange stiklinger?

Med en stiklingbåt kan du ta mange stiklinger på en gang. (Foto: Kreative ideer)

Vi elsker å ta mange stiklinger på en gang, men det kan være utfordrende å finne en passende metode for å holde dem i vann mens de utvikler røtter. Vi har løst problemet med dette trikset!

En kreativ løsning for å ta mange stiklinger er å lage en flytende båt. Denne enkle DIY-guiden vil vise deg hvordan du kan lage en slik båt ved hjelp av vanlige materialer du sannsynligvis allerede har hjemme. Her har vi tatt bladstiklinger av smaragdpalme – men du kan gjerne ta andre typer stiklinger til denne båten. Stiklinger med stilk vil også fungere.

Vil du ha flere tips til hvordan å ta stiklinger? Slik tar du stikling av Coleus.

Under har vi skrevet steg for steg når du skal lage en stiklingsbåt av isopor. Se gjerne også videoen for fremgangsmåten.

Slik lager du en holder til mange stiklinger

Loading the player…

Materialer du trenger:

  1. Isopor
  2. Skarp kniv eller saks
  3. Vase eller bolle
  4. Vann
  5. Stiklinger av planter

Steg 1: Klipp til formen

Start med å velge en passende bit med isopor. Bruk en skarp kniv eller saks til å skjære ut en sirkel fra isoporen. Størrelsen på sirkelen avhenger av hvor mange stiklinger du planlegger å plassere i båten din, og hvilken vase/bolle du skal ha den i.

Har du prøvd å dyrke popcorngress? Her får du fremgangsmåten.

Steg 2: Lag slisser og hull

Etter at du har skåret ut sirkelen, lag små slisser langs kantene av isoporen. Disse slissene vil gi et sted å plassere stiklinger med blader. Hvis du har stiklinger med stengler, kan du lage litt større hull i midten av isoporen for å plassere dem.

Steg 3: Plasser båten i vann

Når du har laget slissene og hullene, fyll en vase eller bolle med vann. Plasser deretter isoporbåten på overflaten av vannet.

Steg 4: Plasser stiklingene i båten

Når båten flyter stabilt, plasser stiklingene forsiktig i slissene og hullene du laget i isoporen. Pass på at stiklingene er godt festet og ikke faller ut.

Steg 5: Husk omsorg og nytt vann

For å sikre en vellykket rotvekst, sørg for å skifte vannet i vasen eller bollen regelmessig. Hold også øye med stiklingene for å se om de utvikler røtter. Når røttene begynner å vokse, kan du transplantere stiklingene til jord for videre vekst. Se videoen under om du vil se hvordan vi lagde en båt til stiklinger.

En hånd som holder et stiklingsblad av smaragdpalme. Vi viser hvordan du kan lage en stiklingsbåt til mange stiklinger på en gang.
Bladstikling av smaragdpalme tar ofte noen uker på å få gode røtter. Når den ser slik ut, kan den plantes i jord. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Med denne enkle DIY-metoden kan du enkelt lage en flytende båt for stiklinger og nyte å se dem utvikle seg til sunne planter. Legg gjerne ut bilder, men husk å tagge oss @kreativeideerno og #kreativeideer!

Du vil kanskje også like disse sakene: