DIY

Hvordan lage slim: 3 enkle slimoppskrifter

Et bilde av hånd i fluffy, matt slim i blåfarger. Og ett bilde av en hånd som holder lilla, glitrende slim. Her gir vi deg tre oppskrifter på hvordan du kan lage slim.
Lurer du på hvordan du lager slim? Vi har laget slim med og uten lim og linsevann. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Her får du oppskrift på slim: Både fluffy slim, glitterslim og slim med bare to ingredienser. Enkelt for voksne og barn!

Har du barn som elsker å leke med slim? Da har vi funnet de beste oppskriftene.
Trenden med å lage hjemmelaget slim har feid over landet og det florerer i oppskrifter du kan bruke. Her skal du få se tre som vi virkelig anbefaler, både med og uten linsevann, lim og barberskum. En av slimoppskriftene krever bare to ingredienser, du sannsynligvis har hjemme.

Lyst på flere oppskrifter til det du kan lage selv? Her finner du alle våre hobby-ideer.

Hva er fluffyslim?

Under finner du to ulike oppskrifter på fluffyslim. Fluffyslim eller fluffy slime er slim som ikke er gjennomsiktig, og har en marshmallow-aktig konsistens. Lager du den fast nok, vil du kunne skjære ut figurer med pepperkakeformer. Fluffyslimet blir fastere jo mer du knar den. Og du vil nok oppleve at slimet flyter utover når det får ligge for seg selv en stund. Da er det bare å kna det opp igjen.

Se også: Vademecum munnvann: 27 ting du ikke visste at du kan bruke det til

Oppskrift på slim uten linsevann og lim

Loading the player…

Til dette slimet trenger du i utgangspunktet bare to ingredienser for å lage. Men vil du ha farge på slimet, blir konditorfarge den tredje ingrediensen.

Du trenger:

  • 2 dl balsam
  • 4 dl maizena/maismel
  • Konditorfarge (valgfritt)

Ha balsam og konditorfarge i en bolle, og bland sammen. Ha i maizena og rør med sleiv eller skje til slimet er fast nok til å knas med hendene. Jo mer du knar, jo fastere blir slimet. Juster eventuelt med balsam om slimet er for hardt, eller maizena om slimet er for løst. Se gjerne videoen over for fremgangsmåten på slim med to ingredienser.

Oppskrift på slim med barberskum

Loading the player…

Her er en mer klassisk oppskrift på slim med linsevæske og lim. For å få slimet «fluffy», eller luftig, tilsettes også barberskum.

Dette trenger du:

  • 1,5 dl skolelim/universallim
  • 5-6 dl barberskum
  • 1,5 ss linsevann
  • Konditorfarge (valgfritt)

Lurer du på hvilken linsevæske du bør bruke for å lage slim? Du må ha en linsevæske som inneholder borsyre. De fleste linsevann har dette, men sjekk ingrediensene for å være sikker.

Ha lim og konditorfarge i en bolle og bland godt. Tilsett barberskum, og bland igjen. Tilslutt har du i linsevæsken. Rør med skje eller sleiv helt til slimet er fast nok til å kna med hendene. Se gjerne videoen over for fremgangsmåten på fluffyslim.

Oppskrift på galaxy slime og glitterslim

Loading the player…

Denne oppskriften er kanskje den enkleste å få til for barn, da vi bruker et spesialmiddel for å gjøre lim om til slim. Elmers Magical Liquid er nemlig laget med tanke på hjemmelaget slim. Galakse-slim tar utgangspunkt i glitterslim. Men ved å blande inn ekstra glitter og snurre sammen minst tre ulikt farget slim, blir dette både tilfredstillende å ta på og vakkert å se på.

Dette trenger du:

  • 3 ulike glitterlim (lilla, sølv og blå)
  • Ekstra glitter (gjerne med stjerner)
  • Elmers Magical Liquid

Bland det første glitterlimet med mer glitter om du ønsker. Har du i stjerneglitter vil dette gi en stilig effekt i galakseslimet. Ha i Elmers Magical Liquid. Mengden står beskrevet på flasken. Bland godt til det hele har blitt til slim. Gjenta med glitterlim i to andre farger. Legg så de tre klumpene med glitterslim inntil hverandre. Ta tak i midten der alle tre fargene treffer hverandre. Dra oppover mens du tvinner. Fargene blander seg nå på en måte som minner om verdensrommet og galakser. Se gjerne videoen over for fremgangsmåten på galakseslim.

Nyttige lenker

Følg gjerne Kreative Ideer på You Tube for flere spennende oppskrifter og gjør-det-selv-prosjekter.

MatStart: Få oppskrift på spiselig slim.

Du vil kanskje også like disse sakene: