DIY

Såpebobler: Oppskrift på hjemmelagde og sterke bobler

Kvinne som spretter en såpeboble på en hånd med vante på.
Disse såpeboblene lages enkelt med en oppskrift med billige ingredienser. Boblene er sterke, og kan sprettes på hånden. (Foto: Kreative Ideer/ Miriam Schjetlein)

Oppskrift på store, sterke såpebobler som ikke sprekker – og som kan sprettes på hånda. Den inneholder ikke glyserol, bare vann, sukker og Zalo!

Du trenger ikke kjøpe såpeboblevæske, lag det enkelt selv med billige ingredienser du mest sannsynlig har hjemme. Disse såpeboblene blir så sterke at du til og med kan sprette dem på hånda!

Vil du ha flere smarte tips og inspirasjon til DIY-prosjekter? Her har vi samlet alle våre oppskrifter og artikler.

Hva er forskjellen på såpebobler med og uten glyserol?

Mange sverger til glyserol når de skal lage blandingen til såpebobler. Glyserol kan kjøpes på apoteket, og gjør at bindingene mellom vannmolekylene svakere og vannet blir mer «tøyelig» når man blander med såpe. Du kan derfor lage både sterke og kjempestore såpebobler med glyserol.

Her finner du oppskrift på såpebobler med glyserol.

Men du behøver ikke glyserol for å lage holdbare såpebobler, om du kan nøye deg med store – og ikke gigantiske bobler. Her er sukker og en forsiktig hånd nøkkelen. Se gjerne også videoen under for fremgangsmåten når du skal lage såpebobleblandingen.

Loading the player…

Oppskrift på sterke, billige såpebobler uten glyserol

  • 2 dl kaldt vann
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl Zalo eller annet oppvaskmiddel
  • Såpeboblering
  • Ev. en vante

Ha vann og sukker i bolle og rør til sukkeret har løst seg opp.

Hell oppi oppvaskmiddelet, og rør veldig forsiktig blandingen sammen. Pass på at såpen ikke begynner å skumme seg. Dypp en såpeboblering fra en tom såpebobleboks, eller lag en selv av ståltråd i blandingen. Blås forsiktig for å lage såpebobler.

Du kan også sprette såpeboblene på hånden. Men pass på å ha på en vante. Fettstoffene i huden vil nemlig bryte ned såpen, og da sprekker boblen.

Du vil kanskje også like disse sakene: