17 gode grunner til at du skal ta vare på laken til sylteagurken!

 Foto: bigstockphoto.com

I de fleste hjem blir saften i glasset til sylteagurken helt ut etter at agurken er spist opp. Fra nå av kommer du til å ta vare på laken!

Det er kanskje ikke så rart at den blir kastet? Den ser ikke akkurat så appetittlig ut, og du regner saften kanskje som en del av emballasjen som skal kastes.

Men det viser seg at denne saften har flere fordeler enn du tror! Sylteagurker er gode i seg selv, men denne saften er nesten magisk eliksir å regne! Den helbreder, den dreper, og den bevarer, og her kan du lese alle fordelene:

1. Din venn i bakrusen
En god dose med saften fra sylteagurken etter en fuktig natt kan hjelpe deg med å dempe en bakrus før den virkelig sparker inn. Drikker du litt før du legger hodet på puten om kvelden eller så snart du våkner kan det hende du avverget en tung dag.

Visste du? I noen barer kan du til og med bestille en “pickleback” -shot for å avverge bakrusen etter barbesøket. 

2. Dreper ugress
Hvis du sprayer eller heller saften direkte på ugressets rot, vil ugresset mest sannsynlig dø. Dette er fordi blandingen av eddik og salt i saften virker effektivt på ugress.

3. Du kan sylte hva som helst! 
Det er sant! Du kan faktisk bruke samme saften igjen til å sylte det du måtte ønske i samme saft og glass! Bare dump noen gulrøtter, egg, paprika eller hva du vil i krukken og la den stå i noen dager.

4. Fylte egg

 Foto: Bigstockphoto

For å få en ekstra punch til dine fylte egg (deviled egg) kan du legge til en spiseskje dill med saft fra sylteagurken i den moste  eggeplommen. Nam!

5. Urolig mage
En sur mage kan helbredes med den nøytraliserende kraften til denne saften. Den er god både for magesekken din og om du sliter med morgenkvalme. Prøv det!

6. Treningsdrink

Denne er kanskje vanskelig å tro, men du kan søke det opp om du tviler.

Både proffe og  amatørutøvere sverger til saften til sylteagurken som en drikk før og/eller etter treningen. På grunn av elektrolyttinnholdet bidrar den til at du ikke bli dehydrert. Noen butikker selger til og med treningsdrikk på flaske som inneholder saften fra sylteagurken!

Se også: 10 tips til hvordan slike klips kan utføre mirakler i hjemmet ditt! 

7. Muskelkramper
Det har faktisk vitenskapelig bekreftet at saften fra sylteagurken kan stoppe muskelkramper. Natrium, kalium, magnesium og kalsiumklorid kan bekjempe kramper. På grunn av det og dens elektrolytter, blir krukker med sylteagurk til din venn ved smertefulle kramper. Kanskje du skal ta med deg et glass med sylteagurk på gymmen neste gang?

8. Lindrer solbrenthet
For å berolige din solkokte hud, kan du dynke den med saften til sylteagurken. Eddiken i saften bidrar til å dempe brenningen og roer ned huden din.  Du kan til og med legge sylteagurk rett på de stedene du er mest brent. Dette passer bra for barn også!

9. PMS 

 Foto: bigstockphoto

PMS-krampene og andre plager ved PMS kan faktisk dempes med saften fra sylteagurken. Du kan prøve å drikke minst en ½ kopp i dagene frem til og den første dagen i syklusen din. Du vil merke forskjellen, prøv selv!

10 . Antioksidanter
Vitamin C og vitamin E finner du masse av i laken som sylteagurken ligger i. Sammen med antioksidantene fra saften vil dette hjelpe immunforsvaret  ditt, og kanskje til og med forebygge kreft.

11. Sår hals
Blandingen av salt og eddik i laken fra sylteagurken er et  effektivt middel mot vond hals. Hvis du eller barna ikke føler for å drikke saften kan du gurgle den i halsen i stedet.

12. Halsbrann og fordøyelsesbesvær
Enten du velger å ta en sipp av glasset med saften eller knaske på en sprø kvast med dill, vil dette balansere magens pH-nivå. Noen mennesker sverger til dette, og mener det har god effekt. Nå slipper du smerte eller ubehag!

13. Rengjøre kobber
Du kan enkelt bruke denne saften til å rengjøre din komfyr eller kasseroller med kobber. Du kan helle litt av saften i en stekepanne, og den vil bli god som ny igjen! Perfekt til skuring!

Se også: 10 smarte tips som gjør hverdagen din brått litt enklere! 

14. Vekttap
Eddik i laken til sylteagurken er en metabolismeforsterker! Generelt har saften fra sylteagurken lite kalorier, noe som gjør det til et godt alternativ for deg som ønsker å nå dine vekttapsmål. Bare husk å være forsiktig med at natriumnivåene i laken, så du ikke får for mye vann i kroppen.

15. Cocktail 

 Foto: bigstockphoto

Mens kreative mixologer har kommet med pickle-sentriske drinker hvor du merker godt til laken, er det en godt bevart hemmelighet at bare en liten sprut av saften i din Martini eller Bloody Mary vil gjøre drinken dobbelt så god! Bånnski!

16. Smelte is
Et lite kjent faktum er at kalsiumkloridet i saltlake til sylteagurken kan smelte is. Isbiler i USA har lenge brukt dette til å fjerne is fra gatene om vinteren.  Neste gang oppkjørselen din er full av is får du ta med deg en krukke med sylteagurk og prøve selv! Ingen lårhalsbrudd denne vinteren.

17. Marinade

 Foto: bigstockphoto

Saften til sylteagurken kan brukes til å marinere kjøtt! Bruk den som en marinade over natten for kylling eller fisk så får den en fin smak når du griller eller steker den dagen etter.

 

NB! Hvis du må passe på natriuminntaket ditt på grunn av nyreproblemer, høyt blodtrykk eller en annen helseplager, kan det hende at saften til sylteagurken ikke er et alternativ for deg.  Forhør deg med din lege først.

TIPS! Syns du tanken på å sippe på saften til sylteagurken ikke høres så veldig tiltalende, kan det være en idé å blande den ut med eks. eplejuice. Andre elsker å fryse det til ispinner!

Fra nå av er det bare å huske å ta vare på glasset med sylteagurk når den siste agurken er spist opp! Kunne du tenkt deg å prøve deg på noen av disse rådene?

Del gjerne saken videre! 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)