7 smarte tips: Slik blir du kvitt lukten av fårikål

Fårikål smaker himmelsk, men lukten kan være vrien å bli kvitt…

Nå er det tid for å koke fårikål, og den stramme lukta vil spre seg rundt i hjem over hele landet. For mange er fårikål en av høstens store høydepunkter, og da må man bare ta med den stramme lukten på kjøpet. 

Eller? Det er faktisk flere smarte og kreative triks du kan prøve for å bli kvitt lukten under og etter matlagingen, slik at du slipper lukten av fårikål i flere dager etterpå. 

Vi har kommet frem til 7 tips vi ønsker å anbefale. De er både enkle og billige. Disse er både verdt å notere seg og å dele vider med familie og venner.  

Se alle de 7 smarte triksene i videoen øverst i artikkelen. 

De enkleste triksene du kan prøve er å sette frem små skåler med kaffegrut eller eddik på kjøkkenet. Disse skålene kan absorbere dårlig lukt, og bør stå fremme under og etter kokingen av fårikål. 

Du kan også sette frem skåler av eplebåter, løk og sitron, som kan gi samme effekt. 

Et annet godt tips er å ha en liten kasserolle med vann, sitronskall, urter eller krydder som du koker ved siden av fårikålen. Vanndampen vil lukte nydelig og vil trekke til seg vond lukt. 

Lukten av fårikål kan være vrien å bli kvitt… Foto: Colorbox og matprat.no

Husk også å la kjøkkenviften gå lenge. La den stå på lenge etter at fårikålen er ferdig, slik at den kan bruke tid på å trekke ut matlukten fra huset. 

Det er også lurt å vaske alle overfalter på kjøkkenet godt, gjerne med en sterk såpe som lukter godt. Et smart tips er å bruke grønnsåpe som lukter nydelig barnål! 

Et gammelt og kjent knep er å brenne av fyrstikker. Kull fra fyrstikkene kan absorbere dårlig lukt, og det kan være smart å brenne av fyrstikker flere steder i hjemmet. NB! Vær forsiktig med ild. 

Vår beste tips er å bake en dessert som lukter himmelsk, og la lukten overdøve lukten av fårikål. To fluer i en smekk, med deilig dessert til etter middagen. 

Hva er ditt beste tips til å bli kvitt lukten av fårikål før den fester seg skikkelig over flere dager? Del gjerne dine beste tips med oss i vår Facebookgruppe her.

Populære emner:   Rengjøring   Vasketips   Smarte tips   Hus og hjem   Fårikål   Matlaging   Fjerne lukt   Livstriks

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!