Slik gikk det da jeg skulle fjerne blekk med ting jeg har hjemme!

Forbilde UtenFoto: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreative ideer

Tekst: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreativeideer.com

Dette innlegget ble til etter at treåringen min hadde lekt seg med en kulepenn på en lyserosa genser. Jeg bruker ikke mer tid på klesvask enn jeg må, og enkelte flekker har jeg bare ikke hatt ork til å kjempe mot. Deriblant penneskriblerier fra en liten barnehånd.

Så lenge klærne ellers er rene og pene, er det i utgangspunktet begrenset hva jeg bruker tid på, for å si det slik. Men akkurat denne gangen ville tilfeldighetene ha det til at jeg nettopp hadde lest en liten artikkel av bloggeren Onegoodthingbyjillee om dette.

Ifølge henne er det et par ting som fjerner en blekkflekk uten besvær, og det er hårspray og desinfeksjonsmiddel.

Grunnen er at begge deler inneholder alkohol, og det skal ta knekken på flekken ganske så effektivt. Fint det, men funker det når jeg gjør det samme? Eller når en av dere gjør det?

Vel, la oss finne det ut.

Min høyst vitenskapelige test foregikk altså slik:

For Bilde2Foto: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreative ideer

Jeg tok en helt alminnelig penn og kludret ned noen ord på to bomullskluter. Den ene kluten ble behandlet med hårspray, og den andre med desinfisering, eller bare håndgele, som vi kaller det.

Sørg for å marinere skribleriene skikkelig godt med det hjelpemidlet du har valgt. Jeg var ganske raus med mengden av hårspray og gele.

Deretter bør du la tøystykket ligge litt – 10 minutter stod det i innlegget jeg ovenfor viste til. Mine kluter ble liggende litt lenger enn det før jeg slengte dem i vaskemaskinen sammen med andre klær og kjørte en helt alminnelig vask på 40 grader.

Gleden var stor da jeg åpnet maskinen og dro ut de små klutene mine. Det vil si, jeg ble først overrasket over at en del tekst ikke var vasket vekk på den ene kluten:

TestbildeFoto: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreative ideer

Jeg kom imidlertid på at jeg innledningsvis skrev galt ord på kluten, så jeg hadde snudde den. Denne delen av kluten ble derfor ikke dynket i hårspray.

Slik går det altså når vi ikke behandler kluten med noe ekstra.

Men over til noe hyggeligere! Klutene var nemlig ellers HELT fri for pennestreker. Ikke en eneste rest av blekk å se! Ok, bortsett fra det som står på lappen som stikker ut, men den slapp unna både hårspray og desinfisering.

EtterFoto: Linda Sofie Ramnæs Bjørkli / Kreative ideer

Konklusjonen er derfor:

Både hårspray og desinfiseringsgele funker som bare det på blekk! Det var i rettferdighetens navn ikke snakk om de heftigste streker, men ifølge Onegoodthingbyjillee vil nok denne fremgangsmåten også fungere på verre flekker.

Et tips du i så fall kan notere deg er å la produktene få virke mer enn 10 minutter, og deretter legge tekstilene i vann en time eller to før du vasker dem i maskin.

Så da var dagens lille, men nyttige vasketips servert. Dette var artig for en vaske-novise som meg, så nå ser jeg frem til å finne neste flekk jeg kan fjerne med saker og ting jeg har hjemme!

Om du sitter på et annet hett tips for å bli kvitt blekkflekker vil vi gjerne høre fra deg!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!