Alt du trenger til Allehelgensdag

Alt du trenger til markeringen av Allehelgens kan du enkelt lage selv. Foto: Redaksjonen 

Tid for å minnes de vi savner ved å pynte litt ekstra på gravlunden

Liker du å markere Allehelgens ved å pynte litt ekstra på gravlunden? Her kan du lese og se alt du trenger for å få en fin Allehelgensmarkering. 

Derfor feirer vi Allehelgens

Allehelgensdag og allehelgensaften er fra starten av en feiring for alle helgener. Samtidig som vi viser vår kjærlighet til og vårt savn etter de vi har mistet ved å tenne lys og legge ned blomster ved deres grav Allehelgensdagen.

Allehelgensdag er i Den norske kirke lagt til første søndag i november, mens den i Den katolske kirke er lagt til 1. november. 

Spor etter Allehelgensfeiring finner vi helt tilbake på primstaver. Primstavmerket for allehelgensdag har vært ett eller flere kors, men også et skip. Skipet skulle symbolisere den kristne kirke, men i folkelig tradisjon ble det også oppfattet som et tegn på at skipsfarten skulle opphøre for året.

Halloween, som også feires den 31. oktober, er en amerikanske utgave av allehelgen.

Få en fin Allehelgensmarkering med våre tips

Lær å lage høstkrans med mose av Espen Skarphagen

?Lurt på om du skal lage en krans av alle de flotte materialene man finner ute nå på høsten? ?? Det er enklere enn du tror!?Lær å lage flotte kranser til døren, bordet og graven med Espen Skarphagen fra SkarpiHagen.?Bli med søndag 14. oktober kl. 21.Espen svarer på spørsmål du måtte ha.

Publisert av Kreative idéer – Vær Kreativ Søndag 14. oktober 2018

Denne uken er det klart for markering av Allehelgens, og du har kanskje som nevnt tradisjon å legge ned krans eller annen dekorasjon, og lys på gravstedet til noen du hadde kjære. 

Vi i Kreative Idéer syns det er flott å lage det meste selv, og ønsker her å vise deg hvordan du enkelt selv kan lage fine blomsterdekorasjoner og lys du kan legge ned på gravplasser denne uken. 

Se vår oppskrift i videoen over. Foto: Redaksjonen 

I videoen over her kan du se hvordan du binder fine gravkranser av mose, granbar, kongler, lyng, og neper. Til jul kan du enkelt friske opp kransen med rød julesløyfe. 

Bruk materialer i fine høtsfarger. Til jul kan du legge til en rød julesløyfe. Foto: Redaksjonen 
En mosekrans som holder seg fin lenge. Se oppskriften i videoen øverst i artikkelen. Foto: Redaksjonen 

Gravlykter og lys

Nå som frosten har kommet til store deler av landet, ønsker vi å vise deg en fin måte å bruke is til å lage lys til gravsted. 

Foto: Gunn Helen Gauteplass

I en liten bøtte kan du fryse ned vann og lage rom til å sette lys i. I vannet kan du også legge i blomster som kan fryse fast i isen, som blir en vakker liten detalj. La lykten stå i fryseren over natta eller lengre for å få best resultat. 

TIPS! Koker du vannet før du fryser det ned, blir lyktene blanke og fine.

Foto: Gunn Helen Gauteplass

Gunn Helen har fylt engangshansker av plast med vann og fryst ned. Disse kan formes til en vakker lykt ved kransen på gravplassen. Les mer om Gunn Helene sine islykter her. 

Foto: Gunn Helen Gauteplass

Av en silikonform fra Ikea fylt med vann har Hanne Berit Andersen laget vakre ishjerter med både roser og tulipaner. I tillegg har hun fryst ned lyslenker med batteri som kan lyse opp ute i vinter. Disse er fine å legge på et gravsted. Husk at du må bruke en lyslenke med batteri som tåler å ligge ute. 

Foto: Hanne Berit Andersen / @hannebandersen

Svenske Ida Görsberg Färber tok et tomt Pringles-rør, fylte det med vann og la tre vakre hvite tulipaner i røret. Dette fikk fryse i fryseren over natten, og vipps så hadde Ida en isbukket. Les mer om hvordan Ida gjorde det her.  

Foto: Ida Görsberg Färber

Bor du et sted hvor det allerede er kaldt nok til å sette ut is, er det en fin idé å prøve å fryse ned fine lykter og blomster. 

Er det ikke kaldt nok der du bor til Allehelgensdag, kan du bruke vanlige lykter med lys. Om du har lyst til å prøve å støpe egne lys kan du lese vår store lysguide her.

Har du laget noe fint til Allehelgensmarkeringen selv? Del gjerne dine kreative prosjekter med oss i vår Facebookgruppe. Bli medlem her. 

Populære emner:  DIY   DIY-prosjeker   Lag det selv   Gjør det selv 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!