Alt kan males – også postkassen

De fleste postkasser her i landet grønne, men det er absolutt ingen lov som forbyr en å velge mer dekorative løsninger.

Tekst: Harald Sola Berentsen/ifi.no Foto: Kristian Owren/ifi.no

Spesielt etter noen års uteliv, kan det være hyggelig om postkassen får en makeover. Vår postkasse valgte vi å spraylakkere og dekorere. Se hvordan vi gjorde det, og la deg inspirere!

Les også: Slik får du nabolagets flotteste søppelstativ

Fargedagen2013-272Rengjøring
Som alltid begynner malejobben med rengjøring. En grundig vask av postkassen bør en uansett ta hver vår i forbindelse med at huset vaskes utvendig, men nå dreier det seg altså om oppussing, og da kan du tillate deg å bruke en effektiv kraftvask.

 

 

 

 

 

Fargedagen2013-267Pussing
Så går du over flatene med slipeklossen for å skape bedre feste for lakken. Det er viktig at alt pussestøvet blir grundig fjernet.

 

 

 

 

 

 

 

Fargedagen2013-280Lakkering
Spraylakkeringen kan med fordel foretas ute, men du bør likevel sørge for å begrense sølet ved hjelp av en pappkartong der du plasserer postkassen mens du sprayer på lakk. Husk at det fine lakkstøvet lett kan føres med vinden og grise til huset eller bilen. Spraylakken påføres i tynne strøk inntil den dekker godt. Sprayer du på for mye om gangen, får du lett sig.

 

 

 

 

Fargedagen2013-148Dekor
Den personlige touchen lager vi for eksempel ved hjelp av sjablonger som klippes av kakeunderlag med blondemønster. Malen legges på postkassen, og malingen stoples på med en liten svamp.

 

 

 

 

 

 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)