Baketips til helgen: Søte purker fra Halden

Foto: frutimian.no

Purker fra Halden er en aldri så liten skatt som nå forhåpentligvis kan gå fra å være en lokal kjendig til å bli en riksdekkende helt.

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.

Etter å ha bodd i Østfold i over 18 år anser jeg meg selv for å være halvt østfolding. Dialekten er fremdeles forholdsvis trøndersk, men der hvor jeg før hadde trøndersk «sjø» i slutten av annenhver setning, sier jeg nå «se».

I Moss er de viden kjent for å spise pølse i vaffel. Noen mil lenger sør, nemlig i Halden, spiser de purke med ost og skinke. Purke er skikkelig søte, store og flate boller med søkk i midten. Det var noen Halden-bakere som begynte å bake en lokal variant av svenskekake på 1930-tallet, da grensebyen var full av svenske arbeidere. Hvorfor navnevalget ble som det ble, har jeg ikke greid å finne ut.

Foto: frutimian.no
Foto: frutimian.no
Foto: frutimian.no

Denne oppskriften har jeg fått fra Espen Willard, som driver Kringla bakeri både i Halden og i Rakkestad, hvor jeg bor. Jeg har gjort noen endringer i oppskriften.

Besøk bloggen til Fru Timian for å se hele oppskriften her.

Populære emner:  DIY-mat   Fru Timian   Bake   Kaker

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!