Denne har tatt helt av på Instagram! Se den geniale måten å dele kaka på!

 Foto: katherine_sabbath

Hvis du nylig har bladd deg gjennom Instagram-feeden din, har du kanskje lagt merke til denne spesielle videoen har blitt hyppig delt. Selv om videoen helt enkelt er av en dame som deler opp en kake, er dette likevel ganske så fascinerende. Og ikke minst nyttig!

Vi må innrømme at vi også var litt skeptiske da denne videoen begynte å dukke opp igjen og igjen – og igjen og igjen – på tvers av alle våre sosialemedier-plattformer. Så vi ble veldig nysgjerrig, hva var det med denne regnbueaktige “enhjørningen” av en kake? Var det noe skjult i den fargerike kremen? Eller er det bare at folk virkelig liker kake?

Men vi er nok enige, denne kaken er ganske så fantastisk! Denne herligheten er laget av den australske bakeren Katherine Sabbath.

Se også: Det er rett og slett store og gode muligheter for at denne rullekaken kan bli din nye favorittkake!

Men det viser seg at det ikke bare er den fantastiske kaken i selv som er det mest imponerende her. Katherine beskriver kaken slik: “Layers of chocolate mud cake filled with raspberries & vanilla bean Swiss meringue buttercream. Topped with chubby meringue kisses”, altså en sølekake av sjokolade med imponerende mange lag, fylt med bringebær og vanilje, kledd i smørkrem og fargerike marengstopper.

Men det som utrolig nok har gjort denne kaken viral, er merkelig nok,  folks fascinasjon av hvordan Katherine deler opp den svære kaken!

Hvorfor? Fordi det er en strålende og genial måte å få perfekt oppdelte kakestykker av den imponerende høye kaken!

Du er kanskje vant til å dele opp kakene i trekantede stykker som du legger sidelengs på fatet. Men som du kan se i videoen under  her, lager Katherine perfekte rektangulære kakestykker på 1-2-3!  Kaken er rund, men skiven bakeren skjærer er rektangulær!

 Foto: katherine_sabbath

Teknikken Katherine Sabbath demonstrerer her er en godt bevart hemmelighet mang cateringfirmaer og bakere har brukt i årevis. I stedet for de typiske kryssende kuttene som gir deg tykke, trekantede kakestykker, gjør denne teknikken at du får mange flere skiver ut av en rund kake! Dermed blir det akkurat passelig med kake til alle sammen!

Hun holder et skjærebrett opp til kaken, og skjær tvers over hele kaken, og danner en tynn rektangulær plate. Deretter legger hun skiven flatt på fjølen og deler den enkelt opp i perfekte rektangulære kakestykker. Voila! Kake til alle.

Se også: Leter du etter den perfekte festkaken? Slik lager du denne herlige sjokoladekaken med hele 3 lag! 

Så hvis denne teknikken er godt kjent for cateringfirmaer og bakere, hvorfor har den plutselig blitt viral først nå? Det er ganske enkelt fordi den ble delt på Katherine Sabbaths populære Instagram-konto, som allerede har tusenvis av tilhenger takket være hennes fargerike og spiselige kunstverk. Likevel innebærer den raske spredningen av denne videoen at denne teknikken ikke er en vanlig praksis. Hvis du ikke har kuttet kaken din på denne måten før, er det nå din tid til å prøve!

Se Katherine demonstrer den geniale teknikken nedenfor. Dette blir mye mer fornuftig når du ser videoen, det lover vi!  Og når du har testet dette selv, kommer du aldri til kutte kaken din på en annen måte…

Hva synes du om denne kake-kutting teknikken? Har du noen gang prøvd noe lignende? Var du kjent med den allerede? 

 

Se også: Bringebær med vaniljesaus er en klassiker, men lager du denne sjokoladekaken vil du aldri se deg tilbake!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!