Derfor bør du ikke bestille sitronvann på restaurant

 Foto: bigstockphoto

Liker du å bestille vann med sitron eller lime på restaurant? Da må du lese dette.

Når du er ute for å spise, er ofte det første kelneren spør om hva du ønsker å drikke. Da er kanskje din favoritt å si at du ønsker iskaldt vann med sitron?

Sitronvann er naturlig nok en populær drikk. Men sin forfriskende smak og helsemessige gevinster, er det ofte et godt valg. Flere har god tro på at sitronvann er supersunt for kroppen.

Og det er ikke nødvendigvis feil. Sitronvann sies å både rense kroppen din, gi deg vakker hud, og hjelpe deg til å holde vekten. Det er ikke rart at kjendiser over hele verden sverger til denne enkle drikken, med alle de fantastiske fordelene!

Vi vil definitivt oppfordre deg til å prøve å drikke mer sitronvann i løpet av dagen (spesielt om det er varmt vær eller ta et glass om morgenen). Men det er faktisk et sted du kanskje ikke burde drikke sitronvann…

Det er kanskje litt overraskende, men på en restaurant er faktisk det siste stedet du vil ha en sitron i vannet ditt.

 Foto: bigstockphoto

Du tenker nok at det må være feil. I en studie fra 2007, i Journal of Environmental Health, testet de 76 sitroner fra 21 restauranter for bakterier og oppdaget at nesten 70 prosent av sitronskivene var dekket av bakterier og virus, inkludert funn av E. coli. En annen undersøkelse testet sitroner på 10 forskjellige restauranter, og fant ut at halvparten av sitronskivene inneholdt menneskelig avfall, om vi kan si det slik. Grøss.

Så hvorfor er akkurat sitroner så skittene? Det viser seg at mange restauranter ikke har gode nok helsestandarder når der kommer til håndtering av mat som for eksempel sitroner. De som undersøkte la merke til at restaurantarbeidere ofte tok på sitroner uten hansker eller tang. Si at de ikke skrubbet hendene grundig nok etter et dobesøk eller tok på penger, så havner disse bakterien raskt i ditt sitronvann.

Ekkelt.

Med tanke på disse ubehagelig funnene, så sier eksperter at et gjennomsnittlig immunsystem er utstyrt for å håndtere slike bakterier. Men det er likevel ubehagelig å tenke på, selv om oddsen for å få en infeksjon eller sykdom fra sitronene i vannet ditt er liten.

Likevel, vi forstår godt om du fra nå av slutter å bestille sitronvann på restaurant.

Kilde: TipHero

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)