Derfor er det bra for deg å pynte tidlig til jul

 Foto: bigstockphoto

En ny studie viser at folk som pynter tidlig til jul er lykkeligere!

Mange av oss er raske med å dømme de som henger opp julestjernen eller julelysene allerede i november. Men en ny studie viser at det kan være mange fordeler ved å henge opp julepynten i god tid før jul.

Studien viser at folk som er raske med å finne frem kassen med julepynten er lykkeligere enn andre. En god nyhet for alle oss som elsker julen og som syns julen er alt for kort!

Hvert år tyr mange til sosiale medier og klager over at julen kommer tidligere og tidligere for hvert år som går. Julelysene kommer opp i november og butikkene er fulle av julemat i ukesvis før desember. Men nå kan vi ta julen hjertelig i mot så tidlig som mulig, da dette kan gjøre oss lykkeligere!

Det som gjør at vi får det bedre av tidlig julepynt er, i følge psykonalytikeren Steve McKeown, at julepynten vekker sterke barndomsminner. Vi blir som barn igjen når pynten kommer opp!

– I en verden full av stress og angst, liker folk ting som gjør dem glade, og julepynt vekker sterke barndomsminner. Dekorasjonene er en vei til de gamle barndomsminnene fulle av følelser og spenning. Så å henge opp julepynten tidlig, gjør at spenningen og følelsene varer lenger, sier McKeown til UNILAD.

I følge en annen psykoterapeuten, Amy Morin, gjenopplever vi barndomsminner med julepynten. Dette er nok en stor grunn til at mange pynter tidlig.

– Kanskje julen minner en om noen man var glade i. Eller at det å se på et juletre, kan minne en om hvordan livet var når man fortsatt trodde på nissen. For mennesker som har mistet noen som stod dem nær, kan julen og julepynten bli en påminnelse om de fine stundene de har hatt med denne personen. Å pynte tidlig kan få dem til å føle seg nær den personen, sier Morin til Unilad.

 Foto: bigstockphoto

Som om det ikke var en bra nok grunn i seg selv til å pynte til jul så tidlig som mulig, viser også studien en annen god nyhet.

Studien, Journal of Environmental Psychology, viser hvordan dekorasjoner blir brukt som en måte å kommunisere åpenhet til våre naboer.

Deltakerne i studien fikk se hus som var dekket av juledekorasjoner og hus som ikke hadde pyntet til jul. Det viste seg at de med juledekorasjoner ble ansett som mer “vennlige og integrerende”.

Ønsker du at dine naboer skal oppfatte deg som både lykkelig og vennlig, kan det være lurt å få opp julelysene sporenstreks!

Del gjerne den gode nyheten videre med alle dine venner som elsker julen!

 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!