Derfor kan iskrem til frokost faktisk være godt for deg.

 Foto: bigstockphoto

Å spise iskrem til frokost kan forbedre din mentale helse og årvåkenhet, forteller en forskningsstudie.

De fleste foreldre vil nok si at det er nærmeste en forbrytelse å  å gi barna is til frokost. Men kanskje dette er noe du bør vurdere når som det viser seg at en kule iskrem til frokost kan gjøre barna smartere?  Et sukkerkick om morgnen er kanskje mange foreldres værste mareritt, men forskere har nå funnet ut at en iskald kule med is om morgenen faktisk kan være bra på hjernen. Studien, utgitt av Kyorin University-professor Yoshihiko Koga, forteller at å spise iskrem rett etter å ha våknet opp kan resultere i at du blir mer årvåken og du vil yte bedre mentalt.

Dette er gode nyheter for alle oss som helst kunne spist iskrem til alle dagens måltider!

 

Studien, som ble publisert på Japans Excite News, sammenlignet deltakerens hjerneaktivitet hos de som hadde fått iskrem umiddelbart etter å ha våknet opp med de som ikke hadde spist iskrem. Professor Koga fant at folk som hadde konsumert is til frokost, viste bedre reaksjonstid og klarte å behandle informasjon bedre enn de som ikke hadde spist is. Ytterligere tester av hjernevirksomheten til deltakerne viste også at de som hadde spist iskrem først om morgenen hadde en økning i høyfrekvente alfa-bølger, som er forbundet med høyere nivåer av våkenhet og kan redusere mental irritasjon, forteller rapporten.

Kanskje på tide å ta en skål med iskrem til frokost istedenfor den trofaste kaffekoppen?

Resultatene fra denne studien ble testet en ekstra gang. Da ble prøvepersonene gitt kaldt vann i stedet for iskrem umiddelbart etter at de våknet. Selv om resultatene fra den testen viste høyere nivåer av årvåkenhet og mental kapasitet, viste det seg at folk som hadde spist iskrem til frokost hadde en betydelig høyere mental stimulering om morgenen.

Foto: bigstockphoto

Mer forskning må til for å finne ut hva som gjør at iskrem gir oss mennesker denne effekten. Professor Koga håper på å finne svare så raskt som mulig.

Selv med denne gledelige nyheten for alle oss som gjerne spiser is så ofte vi kan, så er det kanskje lurt å tenke litt på sukkerinnholdet i iskremen så tidlig på morgenen…

Kilde: International Business Times

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)