Derfor skal du ikke kaste posene med Silica gel

Den lille posen du alltid kaster kan faktisk ha nytte for seg

Disse små hvite silica gel-posene finner du gjerne i en nyinnkjøpt veske, i elektronikk, nye klær og skoesker. Men hvorfor legges de ved varer du kjøper i butikker?

Disse posene har stor absorberingsevne, og fjerner fukt, tørker luft og tar til seg gasser. Posene trekker til seg fukt i emballasjen den ligger i og forebygger korrusjon. Men har du tenkt på at du kan bruke disse om igjen?

Du bør absolutt ikke kaste disse posene etter handleturen, for de kan være svært nyttige til å forebygge fukt i andre ting i din husholdning. Som for eksempel å forebygge rust eller å fjerne dårlig lukt.

Se alle tipsene i videoen øverst i artikkelen. 

NB! På posene står det «Throw away. Do not eat». Selv om man selvsagt ikke skal spise innholdet er det ikke så farlig som advarselen antyder. Ifølge giftinformasjonen fra Helse Norge tas ikke silikagel opp i kroppen. Innholdet regnes derfor som ufarlig. Skulle du eller et barn vært uheldig å få i seg innholdet i posen, kan han eller hun få noe å spise, og kulene vil da bli med ut igjen, i følge Helse Norge.

Lyst til å se flere smarte tips? I videoen under kan de se hva du IKKE bør bruke støvsugeren til.

Ikke gå glipp av denne: Derfor skal du vaske med brus og andre smarte vasketriks

POPULÆRE EMNER

#SMARTE OPPFINELSER  #HUS OG HJEM  #SMARTE TIPS

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!