Slik lagde Monica barnerommets aller morsomste møbel!

10 Ferdig BildeFoto: Monica Bjerkelund Johansen

Gjett om dette vil gjøre lykke som presang til en liten frøken eller herremann!

Det er nesten umulig å stille seg negativ til et godt stykke DIY! Her får du et kreativt og gøyalt prosjekt fra et av medlemmene i Facebook-gruppa Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips.

Monica Bjerkelund Johansen publiserte nemlig bilder av sitt hjemmelagde ludobord, og responsen lot ikke vente på seg. Kanskje du har sett et slikt bord før, men ikke riktig visst hvordan du går frem? Vi har fått lov til å dele Monicas innlegg fra egen blogg, som du finner her.

Hun tar deg med på en grundig reise fra skisse til ferdig bord, med bilder og tekst som viser hvordan du går frem.

Blogginnlegget om dette lekne bordet finner du HER, og fremgangsmåte med detaljerte bilder og tekst finner du HER. Der vil du finne flere bilder, men ellers er hele oppskriften å finne under!

Tekst og bilder: Monica Bjerkelund Johansen 

DIY LEGOBORD

Prosjektet er ikke vanskelig å gjennomføre, men er noe tidkrevende da man må vente på at både maling og lakk tørker.

Du trengerBarnebord , matpapir/gråpapir, blyant, pensler, akrylmaling, lakk

1 Opptegning Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Jeg startet med å tegne opp er ruteark på matpapir, som en skisse. Her tegnet jeg inn mønsteret til toppen og fargela disse, slik at jeg hadde noe å måle ut ifra. Her regnet jeg også ut den faktiske størrelsen, slik at jeg hadde de riktige målene til neste steg.

2opptegning Grapapir Foto: Monica BjerkelundJohansen / Privat

1: Bruk gråpapir, og tegn opp i riktig størrelse de rutene du trenger. Husk å bruke blyant, ikke penn! Til DETTE BORDET hadde jeg 4,5 cm rundt kanten som forble hvit, mens rutene innenfor ble 3X3 cm.

2: Tegn over mønsteret, der det skal males i ulike farger. Bruk gjerne en bløt blyant og tegn hardt.

3: Snu så gråpapiret og fargelegg baksiden med blyanter. Sørg for å dekke mest mulig av baksiden med farge, for å få et bedre resultat ved neste steg.

4: Legg den fargelagte siden ned mot bordet og teip gråpapiret til bordoverflaten. Tegn så over mønsteret. Her må du tegne hart og ofte flere ganger over hver strek. Det er veldig viktig, for at fargen skal smitte gjennom.

3 Opptegning Blyant Hvitt Papir Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Når du så fjerner gråpapiret fra bordoverflaten, vil de se ut omtrent som på bildet over. Tegn deretter over disse strekene slik at det kommer tydeligere fram. Da vil bordet se ut som på bildet under

4opptegning Ferdig Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Jeg har brukt vanlig hobbymaling til å male fargene i brettspillet. Akryl-malingen og penslene kjøpte jeg på Søstrene Grene.

6 Maling Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Mal så nøye du kan innenfor de opptegnede strekene. Min erfaring er at de mørke fargene var vanskeligere å få jevne. Penselstrøka er ganske synlige på det blå og grønne, så da malingen var tørka, gikk jeg over det verste en gang til.

Da all fargen var tørket, brukte jeg hvit maling i resten av rutene, for å få fargen jevn og for å dekke over der jeg hadde grisa farge utenfor.

7 Starten Maling Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Igjen må man vente til maling har tørket, før konturene skal tegnes på. Jeg har brukt en firkanta sprittusj til kvadraten rundt brettet og en tynnere rundt tusj til resten. Sirklene og konturene rundt de hvite rutene er tegnet for hånd, resten har jeg brukt en pappskive som linjal.

Jeg brukte en pappskive, fordi sprittusjen etterlater seg merker man aldri får vekk, så da er det greit å bruke noe som uansett skal hives.

8 Bordet Ferdigmalt Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Nå er bordet klar til å lakkes. Jeg gikk til en malingsbutikk og spurte om hvilken lakk som egna seg best til akrylmaling på det underlaget jeg hadde malt på. Jeg fikk beskjed om at det beste var matt gulvlakk, så jeg kjøpte det.

Jeg prøvde først å male med samme maling på en annen plankebit, og lakke over, for å dobbeltsjekke at ikke lakken “løste opp” eller krakkelerte malingen.

9 Bordet Nylakket Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Her er bordet nylakket og står til tørk i garasjen. Du ser gjenskinnet i bordoverflaten!

Og det ferdige resultatet:

10 Ferdig Bilde Foto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Både jeg, mine foreldre OG mine svigerforeldre har samlet på melkekartongkorker en stund for at jeg skulle få nok [korker]. De har slutta å spørre hva jeg skal med alt jeg samler på, de bare samler når jeg spør 😛 Jeg har bare mala toppen av korkene, og lagt de i et glass med lokk så jeg veit hvor de er, og så er vi klare til å spille.

LudobrikkerFoto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

Supert for barn, er det ikke?

FugleperspektivFoto: Monica Bjerkelund Johansen / Privat

For enda flere bilder og for å se mer av det Monica pusler med (det er forresten mye fint!), kikker du innom bloggen hennes!

Vi er glade for at vi fikk dele dette supre innlegget hennes, og kanskje det er flere som nå har tenkt å starte samle på korker?

Om du har lyst på flere tips som dette i livet ditt, vil vi oppfordre deg til å bli medlem av Facebook-gruppa vår, Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips!

Du er hjertelig velkommen!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)