Dette er grunnene til at et glass varmtvann gjør underverker for kroppen din!

Vann680x380Foto: Linda / Kreative ideer

Vi har tidligere skrevet om fordeler med å drikke sitronvann før frokost, og selv om det er en enkel øvelse å tilberede det, har vi funnet frem til noe som er enda enklere. Vi snakker selvfølgelig om vann uten sitron! Vann må vi få i oss hver dag, og regelen vi får servert er å drikke åtte glass hver dag. Men det vi ikke så ofte har pratet om, er at det godt kan være varmt. Joda, det er sannsynligvis ikke det du gleder deg aller mest til å drikke, og når vi sier at varmtvannet bør drikkes på tom mage om morgenen, da vil du muligens steile. For det er kanskje en kopp kaffe som får deg opp om morgenen? Men la meg si det slik: Fra og med i morgen kommer du til å drikke varmt vann, for fordelene er så interessante at du kanskje ikke kan la være.

1. Fordøyelse

Det første punktet er ikke direkte morsomt, men det er nyttig. For funker ikke magen, da funker ingenting. Varmt vann renser vekk toksiner i systemet. Væske generelt vil bryte maten ned og holde magen i form, men varmt vann er ekstra effektivt. Ja, kaldt vann, og særlig iskaldt vann, mangler en del viktige mineraler som vi trenger for at systemet skal fungere optimalt! Om du drikker kaldt vann anbefales det til og med at du venter 20 minutter med å spise.

2. Forstoppelse
Au au, dette er ikke på min – eller noen andres – toppliste over saker og ting vi digger. Jeg kjenner i alle fall ingen som synes det er gøy. Gode råd finnes, men noe du aller først kan forsøke, er å ta deg et glass skikkelig varmt vann når du står opp. Det skal lette plagene som et tregt system fører med seg.

3. Smertelindring
Vondt i mage eller hals? Forsøk varmt vann! Varmt vann skal virke avslappende på muskelkramper, uansett hvor på kroppen det skulle være du har slike smerter. Det henger sammen med at varmtvannet får blodet til å strømme til de ømme musklene og letter smerten. Vi har vel brukt varmeflaske med hell før! Varmt vann er også kjent som en problemløser når forkjølelsen tar deg. Det lindrer en sår hals og lei hoste, i tillegg til at det åpner en tett nese. Ok, det smaker kanskje ikke fest av et glass varmtvann, og det blir neppe bedre når jeg sier det kan være en idé å tilsette litt havsalt for maks effekt. Men funker det, så funker det.

4. Gå ned i vekt?
Så fort vi nevner vekt blir det med en gang litt mer trøkk i kartongen. Varmt vann gir kroppen en pangstart og det setter i gang fettforbrenningen! Et tips er å tilsette sitron i varmtvannet, for det skal dempe lysten på snacksing og småspising. Men som vi kommer inn på lenger ned på lista, vil også varmtvann i seg selv forhindre kjøleskap-plyndring i tide og utide.

5. Forbedrer blodsirkulasjonen
Dårlig blodsirkulasjon vil vi ikke ha, for det fører gjerne med seg en del plager. Men ved å drikke ett glass varmt vann vil du gjøre sirkulasjonen en tjeneste. Vannet renser nemlig blodet for giftstoffene i blodet, og musklene vil slappe av og fremme god sirkulasjon.

6. Bremser tidlig aldring
Jepp. Tanken her er at toksiner i kroppen vil kunne få deg til å eldes raskere, og for å gjøre noe med dette er det gunstig å kvitte seg med disse toksinene. Her kommer varmtvannet inn i bildet, siden det vil fjerne disse giftstoffene som gjør at du ufrivillig ser eldre ut enn du er. I tillegg kan varmtvannet reparere hudceller og gjøre huden mer elastisk. Takker ikke nei til det, si!

7. Håret ditt har godt av det 
Ja, så skal du drikke varmt vann for hårets skyld. Det skal være gunstig ettersom du da vil kunne oppleve at håret blir mykt og smidig og det skal kunne stimulere hårvekst. Så om manken er i tynneste laget, kan det neppe skade å forsøke! Som en bonus vil også varmtvann kunne være gunstig hvis du plages av flass!

8. Drikk varmtvann etter trening
Jeg kan ikke love at jeg kommer til å ta med meg vannkoker neste gang jeg skal på trening, men det høres fristende ut å bytte ut det kalde vannet med varmt etter en treningsøkt. Ikke bare vil det gi deg påfyll av viktige mineraler og vitaminer; varmtvann sørger for fortsatt kaloriforbrenning selv etter endt trening. Og igjen vil det kunne hjelpe til å få deg ned i vekt. Ja, hva skal man si? Sjokolademelken får definitivt konkurranse!

9. Forbedret søvn
Tipset ber oss om å drikke varmtvann til middagen for å bedre fordøyelsen, og med det er det duket for et nytt tospann: Fredagstaco og varmt vann i glasset. Move over, cola! Tanken er altså at fordøyelsen skal dra nytte av dette, og det skyller ut giftstoffer vi ikke vil ha i kroppen. I tillegg skal varmtvannet få kroppen til å roe seg og gå i hvilemodus. En annen særdeles attraktiv side ved å drikke et glass varmtvann er at det minsker lysten på å rote rundt i kjøleskapet på kveldstid. Nå skal jeg ikke være for kritisk her, men man har en viss mengde selvinnsikt og vet dermed at ikke engang ti ville hester får meg vekk fra kjøleskapet når nøden er størst. Så jeg er spent på om varmtvann vil fikse biffen – dette skal testes!

Har du konvertert fra Pepsi max til varmtvann? Funker det? Eller var det ikke noe for deg allikevel? Erfaringer tas imot med takk, for dette skal forsøkes!

Kilder: www.medicaldaily.comwww.stevenaitchison.co.ukwww.lifehack.orgwww.thehealthsite.com

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)