Geniale egg-triks du bare må prøve

Du kan faktisk servere egg formet som hjerter! Se vår oppskrift under her. FOTO: Redaksjonen 

Egg kan være et godt utgangspunkt for mange kreative prosjekter. Se vår egg-guide her. 

Er du over gjennomsnittet glad i egg, og interresert i å lære deg noen nye triks? Vi har samlet sammen våre mest kreative tips og triks med egg som hovedingrediens.

Lurer du hvordan du koker perfekte egg? Og hvordan skiller du egg enklest mulig? Da har vi flere fiffige løsninger til deg.

Hvordan koke egg

Vet du hvordan et perfekt bløtkokt, eller perfekt hardkokt egg skal være? Hvor mange minutter bør det ligge i kokende vann for å bli helt perfekte? I videoen under kan du se vår oppskrift på perfekt kokte egg:

Hvordan lage hjerteegg

Ja, du leste riktig. Du kan faktisk skifte fasong på egg. Vi har laget hjerteegg i anledning Valentinesdagen og morsdag, perfekt til å servere frokost til noen du er glad i. Du trenger ikke mye utstyr for å få til dette, som du kan se i vår enkle oppskrift under her:

Hvordan ta vare på rester av egg

Noen ganger trenger man bare eggehviten eller eggeplommen til det man baker. Men for all del ikke kast det du ikke har bruk for der og da. Egg kan fint fryses, og brukes igjen senere. Se hvordan du enkelt gjør det her: 

Hvordan blåse egg

Til påske er det mange som skal prøve seg på å blåse egg. Skal man male egg, må man fjerne innmaten, og dette kan være en tung øvelse. Vi har testet å blåse egg med dette smarte flasketrikset som gjør jobben mye enklere:

Hvordan lage eggerøre på innsiden av egget

Dette er virkelig et artig triks! Men det krever litt innsats for å få det til. Du kan faktisk overraske dine frokostgjester ved å servere eggerøre på innsiden(!) av egget. Du trenger en strømpe og sterke armmuskler. Se hvordan du gjør det i videoen under og prøv selv:

Hvordan sjekke om egg er dårlig

Om der en en av mange som alltid har et lite lager med egg i kjøleskapet, kan det være smart å kunne noen triks som forteller deg om eggene har blitt dårlige. Ved hjelp av vanntesten kan du se om eggene fortsatt er brukbare. Husk at egg holder seg godt i opp til 28 dager, men er du usikker er det bare prøve dette trikset: 

Hvordan skille egg

Syns du det er vanskelig å skille egg uten å få med skall eller plomme i røren? Det er flere smarte tips til hvordan du enkelt kan skille egg. Vi har teste 4 forskjellige varianter vi anbefaler deg å ta i bruk: 

Hvordan lage lys i eggeskall

Det er mye du kan bruke eggeskall til. Eggeskall kan blant annet bli til flotte lys. Se hvordan du støper stearin selv her: 

Hvordan farge egg

Prøv en litt annen metode for sette fine farger på egg. Du trenger verken pensel eller maling for å få til disse fargerike eggene. Se hvordan du gjør det her: 

POPULÆRE EMNERLivstriks   Life Hack  Hjem og fritid  Smarte tips 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!