15 fantastiske grunner til å begynne å strikke!

StrikketipsFoto: Bigstockphoto

Strikking er så bra for deg at det faktisk har uante fordeler.

Tekst: Fredrikke Friis Bertheusen

Det gir deg ikke bare noe å gjøre, men er bra for helsa, selvtilliten og forholdet ditt. Her får du en spenstig liste med 15 grunner til å begynne å strikke så fort som mulig!


Les også: Lær deg å strikke sokker

1. Det er sosialt. Folk elsker å møtes å strikke i flokk. Bli med i en strikkegruppe og vips har du fordoblet vennekretsen.

2. Du får anerkjennelse. Endelig får du den etterlengtede anerkjennelsen fra svigermor. Dere får mye nytt og snakke om. Det blir ikke lenger noen tvil om at du er bra nok for sønnen (eller datteren) hennes.

3. Du sparer penger. Du kan strikke alt fra sengetepper, puter, kjøkkentekstiler og klær til hjemmet og familien din. Sannsynligvis blir du så glad i tingene du har laget, at du ikke vil gi slipp på dem. Det er bra for miljøet og lommeboka.

4. Få takknemlighet. Ved å gi noe du har laget selv, setter du den andre i dyp takknemlighet til deg. Kanskje får du noe enda finere tilbake.

5. Du føler deg effektiv. Strikk mens du ser favorittserien på TV eller eller dagsrevyen, så føler du at du får mer gjort enn noen sinne.

6. Du holder beilere på avstand. Lag matchende gensere til deg og partneren din så sender du en klar beskjed til alle som måtte prøve seg, om at denne er personen er opptatt.

7. Du ser sporty ut. Stiller du opp i hjemmestrikket genser og nikkers på bensinstasjonen på vei til hytta, får du garantert mange beundrende blikk.

8. Du blir supertrendy. Ved å strikke ting til hjemmet ditt og deg selv, får du det lune og avslappete utrykket som alle er på jakt etter akkurat nå.

9. Få fart på karrieren. Mange er på jakt etter fine strikkeprodukter, start ditt eget utsalg på nettet – så kan du kalle deg designer med egen butikk.

10. Få de kuleste klærne. Når du strikker klær selv, finnes det ingen grenser for hvordan det skal se ut. Gå bananas og lag klærne du alltid har drømt om, men ikke våget å gå med.

11. Du får trent finmotorikken. Fysioterapeuter hevder at stikking er bra for å få trent opp finmotorikken i fingrene.

12. Du glemmer dine bekymringer. Når strikker og konsentrere deg om det, så kan andre problemer oppleves fjernere mens du holder på.

13. Det gir mental avslapning. Psykologer hevder at strikking kan sammenlignes med meditasjon.

14. Du lager noe unikt. Alt du strikker blir et unikt eksemplar. Plaggene vil føles som skapt perfekt for den de er laget for og kan være med på å bygge identitetsfølelsen til bæreren.

15. Du får bedre selvtillit. Når du strikker ser du fort resultater av arbeidet og det føles utrolig bra og ferdigstille et stort strikkeprosjekt!

Bonus: Lyst til å lære deg å strikke på en ny og imponerende måte?

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!