Guide: Bullet Journal

Organiser livet ditt med bullet journal

Bullet Journaling er en analog metode som mange i den digitale tidsalderen trykker til sitt hjerte. En Bullet Journal er en planlegger du fyller ut sidene i selv, der ønsket er å øke produktiviteten og å få en oversikt.

Flere studier viser at det er mange fordeler ved å skrive for hånd, og ved å bruke denne teknikker får du plass til mer info på færre sider. Mange kvier seg kanskje for å skrive alt for hånd, da dette tar mye tid, men det er da Bullet Journaling er genialt.

It will not only help you get more organized but will also help you become a better person.

Cal Newport, author of Deep Work

Bullet Journaling er basert på å bruke bullets, som på norsk kan oversettes til “kulepunkter”. Disse er med på å effektivisere håndskrivingen, og gi deg den oversikten du trenger. Bruk den til å noter gjøremål i skole- og jobbsammenheng, handlelister, bursdager og så videre.

Her fins det ingen regler, og du er helt fri i hvordan du vil designe oppsettet og hva du vil notere ned. Alt du egentlig trenger er noe å skrive på og med. 

Lek deg med titler, tegninger, kalligrafi, lister, utklipp, farger og ulike tusjer. Du trenger absolutt ikke være god på å tegne, og husk at øvelse gjør mester.

Øk produktiviteten og å få god oversikt med Bullet Journaling. FOTO: Redaksjonen

For å starte trenger du: 

  • Blyanter
  • Tusjer i ulike farger og tykkelse
  • Penn
  • En notatbok med blanke sider eller prikkesystem (dotted)
  • Linjal
  • Viskelær

Vi har laget små guider på hvordan vi setter opp våre Bullet Journals (også kjent som BuJo), i 4 ulike videoer. Vår generelle guide finner du i videoen øverst i artikkelen. Og under her finner du mer detaljerte oppskrifter på hvordan du går frem for å lage oversiktelige lister og titler. Lykke til! 

1. Slik lager du gode titler

2. Slik holder du orden på bursdager

3. Slik lager du middag- og handlelister

La deg inspirere av andre kjente Bullet Journal-eksperter på internett og i sosiale medier. Søk på Bullet Journal på Instagram, Pintrest, og Youtube. Vi anbefaler også å ta en titt på kreative Ryder Carroll.

Populære emner:  Smarte tips   Hus og hjem   Gjør det selv   Livstriks   Rydde

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!