Guttungen ville ha en hemmelig dør inn på rommet sitt, da var ikke far i huset vanskelig å be

 Foto: Kristian Smith

Drømmer du om en hemmelig dør slik som på du har sett på film?

Det er faktisk ikke så vanskelig å lage selv. Denne gutten er så heldig å ha en handy far som oppfylte sønnens drøm om hemmelig dør som bokhylle.

Disse flotte bildene delte Lene Mjødhund med oss i vår store Facebook-gruppe, og fikk umiddelbart stor respons. Det er ikke vanskelig å forstå når du ser det flotte DIY-prosjektet fra hennes kreative mann, Kristian Smith.

— Guttungen ville ha en hemmelig dør inn på rommet sitt, da var ikke far i huset vanskelig å be, forteller Lene.

Den hemmelig døren har til og med den stilige funksjonen med å dra i en bok for å åpne døren. Under her kan du se Kristian sine plantegninger for å lage en slik funksjon.

  Foto: Kristian Smith

— Jeg tok utgangspunkt i en vanlig låsekasse fra Jula og monterte den slik at man må dra hendelen opp for å åpne. På innsiden av døren mot rommet er det vanlig dørklinke, forteller Kristian.

 Foto: Kristian Smith

— På bokhyllesiden har jeg laget en forlenget arm(rød) som er montert på dørklinkebolten. Ytterst på denne festet jeg et lite hjul.
Selve boken som åpner døren er limt sammen med trelim slik at den blir som en en blokk.

 Foto: Kristian Smith

— På boken skrudde jeg på en list som er vinklet nedover som hjulet skal hvile på. Jeg festet så boken med en hengsle til bokhyllen under slik at man kan vippe den opp. Når man drar i boken vil det gjøre at dørklinken vipper opp og døren åpner seg. Selve mekanismen skjulte jeg med bøker som jeg først limte sammen og deretter kuttet vekk det meste slik at bare ryggen og oversiden av bøkene var igjen. 

   Foto: Kristian Smith

  Foto: Kristian Smith

 Foto: Kristian Smith

 Foto: Kristian Smith

POPULÆRE EMNER

#DIY  #DIY-PROSJEKTER  #GJØR DET SELV   #LAG DET SELV

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!