Herlig vri på fastelavnsriset: Slik gjør du det

Med tulipaner, gåsunger, voksblomst og fjær får du en nydelig bukett til fastelavn

Det er mange historiske skikker som følger med feiringer av fastelavn. I Norge har det vært en lang tradisjon med å plukke inn bjørkegreiner og lage fastelavensris. Samt å bake fastelavnsboller med krem.

I følge Wikipedia skulle fastelavnsriset opprinnelig brukes til å rise foreldre før de stod opp om morgenen, som et fruktbarhetssymbol. Risene skulle brukes for å vekke til live fruktbarheten til kvinner, dyr og trær.

Vi har laget vår egen vri på årets fastelavnspynt. Med tulipaner, gåsunger, voksblomst og fjær har valget en vårlig bukett som du kan pynte med i helgen.

Kjøp med deg en bunt eller to med friske tulipaner i vårlige farger. Tulipaner skal snittes rett av, og liker best å få kaldt vann.

Snitt stilkene av med en skarp kniv ved cirka 2 cm, og sett dem i vase med lite vann. Tulipanene er tørste blomster og det kan være lurt å gi de friskt vann hver dag. La buketten stå kjølig om natten, men unngå frost. Husk dessuten å vask vasene dine godt før du fyller de med vann.

Vårlig, vakkert, og enkelt. Følg oppskriften vår og prøv selv! Foto: Redaksjonen

Pynt opp buketten med fastelavensris, vårlige gåsunger og velduftende voksblomster. Gåsunger kan du fint plukke selv om du er heldig og har fått våren på besøk hos deg. Hvis ikke kan du kjøpe bunter med gåsunger hos blomsterforhandlere, sammen med voksblomster.

Finn frem ståltråd, blomstertape og fjær. Se hvordan du binner den vakre buketten enkelt selv i videoen øverst i artikkelen.

Se også denne moderne vrien på en fastelavn-bukett med voksblomster og fjær fra pærlehøne:

PS! Når tulipanene begynner å henge med hodet kan du enkelt bruke dette smarte trikset for å friske de opp igjen:

Populære emner:  Tulipaner  Fastelavn  Høytid  Fest Smarte tips Gjør det selv Blomster

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!