Dette enkle trikset hever morgenkaffen

a cup of coffee with a heart shape toned with a retro vintage instagram filter
Foto: Bigstockphoto?

Skyller du kaffefilteret før du trakter kaffe? Det bør du begynne med. Da tar du nemlig kaffesmaken til nye høyder.

Kaffefilter

De fleste av oss nyter en kopp varm kaffe både til frokosten og flere ganger utover dagen, og kaffetraktere finnes i de fleste hjem. Det går kjapt og greit å lage kaffen, men mange glemmer at det ikke bare er kaffetrakteren som må skylles.

Se også: Slik åpner du vinflasken uten vinopptrekker

Kaffefilter avgir lo og dårlig smak
Fordelen med å skylle kaffefilteret før du trakter kaffen er flere. Kaffefilteret kan gi papirsmak på kaffen og avgi lo. Skyller du filteret med varmt vann, vil kaffen smake bedre, samtidig som du forhåndsvarmer filterholderen slik at bryggetemperaturen blir mer riktig og kaffesmaken mer sødmefull.

Hvite kaffefilter er best
Hvitt eller brunt kaffefilter? Før mente man at brunt kaffefilter var det beste, men ekspertene er skjønt enige om at det er hvitt kaffefilter som gjelder. De hvite filtrene blir nå bleket på miljøvennlig måte med oksygen, og er dermed like miljøvennlige som brune filter. De brune kaffefilterene avgir etter vår erfaring mer smak i kaffen, så vi anbefaler å bruke hvite filter som du skyller godt.

Les også: Slik åpner du en hermetikkboks uten boksåpner

Slik skyller du filteret
Den beste metoden er å skylle kaffefilteret med varmt vann fra vannkoker. Du kan også dyppe affefilteret i en bolle med varmt vann, og skyller godt. På denne måten vil du også se hvor mye ditt kaffefilter eventuelt loer. Om du synes dette hørtes ut som mye styr så er det langt bedre å skylle filteret under springen, enn å ikke skylle det i det hele tatt. Så uansett hvordan du velger å gjøre det, skyll alltid kaffefilteret før bruk!

Prøv selv
Gjør gjerne en egen test på hva som er best, så du ser forskjellen med egne øyne. Trakt kaffe en gang med filter uten å skylle det, og en gang med skylt kaffefilter. Smak selv hvis du tør.. eller prøv å bare la det gå vann igjennom maskinen og se om du ser forskjellen ved å sette vannet fra de forskjellige trakteprosessene i hvert sitt glass. Forøvrig vil du nok også fort se at kaffefilteret loer og eventuelt gir farge i vannet hvis du skyller det i en bolle.

Glem ikke at kaffetrakteren trenger jevnlig rens.

Lykke til, og god kaffe!
Les også: – Du har brukt aluminiumsfolie feil hele livet!

Illustrasjonsfoto fra Bigstockphoto

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!