Husker du pølsepizzaen? Nå er den tilbake!

Du får garantert opp nostalgifølelse med denne pølsepizzaen.

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.

Min første pizzakjærlighet var utvilsomt pølsepizzaen! Den trønderske 80-talls versjonen (eller var det sent 70-tall?) var milelang unna den italienske originalen. Men du så god den var! Mm! Den hadde ganske tynn bunn, så akkurat på det punktet var den litt Italiainspirert. Ikke kantene, da. De var gode og tykke og jeg elsket dem. Jeg sørget bestandig for å sikre meg et hjørnestykke eller to sånn at jeg fikk mest mulig skorpe! Det var faktisk ikke før jeg jobbet som servitør på Egon på Karl Johan en gang på 90-tallet at jeg skjønte at andre mennesker ikke hadde den samme fasinasjonen for pizzaskorpe som jeg hadde. Når det var «spis så mye pizza du vil for 89 kroner» på restauranten, lå det bestandig igjen store pizzaskorpefjell etter gjstene!

Tilbake til min trønderske barndomspizza! Deigen til bunnen var løs, så den dro vi utover i langpanna før vi smurte et godt lag med Idun ketsjup oppå. Noen ganger finhakket vi en liten løk og strødde over før terninger av røkte kjøttpølser og revet hvitost ble fordelt over det hele.

Jeg vet at det meste av denne pizzaen strider i mot de fleste (eller kanskje alle) pizzaregler som finnes, men jeg synes fremdeles den er god. Fremdeles bruker mamma å ha den stående klar på kjøkkenbenken når vi kommer hjem på besøk! Det er ekste pizzakjærlighet det!

Tilbake til min trønderske barndomspizza. Foto: Fru Timian

Laget på akkurat samme måte nå som da vi lagde den første hjemmelagde pizzaen på 80-tallet.

Besøk Fru Timain sin blogg for å se hele oppskriften her.

Populære emner:  DIY-mat Fru Timian BakeK

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!