Hva med å gjøre høytiden litt bedre for de mindre heldige denne jula?

ChristmasIllustrasjonsfoto: Bigstockphoto

Selv om julen er en stressende og ikke minst kostbar tid vil de aller fleste av oss glede oss som gale til den koselige høytiden. Planlegging, julepynt og julelys i gater og hus, tjukk snø som daler ned fra himmelen – det er vanskelig å IKKE kose seg, uansett hvor slitsomt man synes det kan være til tider.

Dessverre er det mange som ikke har mulighet til å glede seg over alt dette. De som har falt utfor en eller annen gang i livet, de som ikke har en familie eller venner å feire med, de som rett og slett ikke har råd til den storslagne feiringen som er “forventet” av samfunnet.

Vi har derfor bestemt oss for å liste opp noen av de tingene du kan gjøre for å hjelpe å gjøre julen litt bedre for de som ikke har det så bra som oss!

Alternativ jul

Alternativ jul er en frivillig organisasjon som sentrerer seg rundt julehelgen. Frivillige kan bidra med å for eksempel servere mat. Som de skriver på sin nettside: “Hovedoppgaven til alle som deltar, uansett hvordan vi fordeler de praktiske oppgavene oss imellom, er å feire en god jul sammen med våre gjester, og å få dem til å trives.”

Her kan du virkelig gjøre en forskjell for noen og alt du trenger å bidra med er tiden din – og et varmt og inkluderende smil! Les mer om hva du kan gjøre for å bidra på Alternativ jul.

Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon har opprettet en hel rekke ting du kan gjøre for mennesker som opplever julen som en vanskelig tid.

“Som frivillig medarbeider i juleaksjonen har du anledning til å bidra på ulike arrangementer med varierte arbeidsoppgaver. Noen arbeidsoppgaver er praktisk orientert, andre har fokus på det miljøskapende og sosiale.”

Les mer om å være frivillig og glede en som gruer seg til jul!

Christmas Time.Christmas candle and decoration. Christmas border design on the wooden background. Christmas fir tree with christmas candle and decoration.

Røde Kors’ juleinnsamling

I år kan du gjennom Røde Kors hjelpe syriske familier å få et skikkelig måltid til jul. I år deler organisasjonen ut mat til familier i hele Syria, da det er utrolig mye fattigdom i det krigsrammede landet.

“Situasjonen i Syria blir stadig verre. FN anslår at over 13,5 millioner trenger hjelp, mange har ikke nok mat. Derfor kan du denne julen bli med på utdeling av matesker,” skriver de på sin nettside.

Matesken du kjøper er for en hel familie og varer i én hel måned. Blant annet inneholder den varer som bønner, ris, tunfisk, te, hermetikk og mer! Trykk på lenken over for å lese mer om hvordan du kan hjelpe!

Kirkens nødhjelp

I regi at Kirkens nødhjelp kan du bestille gaver som betyr mye for mennesker rundt om i verden som ikke har det like godt som deg. På nettsiden Gaver som forandrer verden kan du betale alt fra under hundrelappen opptil 2000 kroner – alt avhengig av hvor mye du har mulighet til å gi.

Da kan du for eksempel bestille geitetvillinger (!): “Geitene kan gi en fattig familie både næringsrik mat og inntekter til skolegang og helsetjenester, enten de avles, selges, melkes eller slaktes.” (Fra nettsiden.)

Gå inn på nettsiden for å se om du har mulighet til å kjøpe en livsendrende gave til noen på andre siden av kloden!

Julegaveinnsamling for Fattighuset

“Fattigdommen i Norge øker og rammer barnefamilier verst. Mange fortvilende foreldre opplever høytiden som vanskelig, og dette tynger barna. A? ha levd i fattigdom som barn setter sine spor som voksen.”

Facebook-arrangementet Julegaveinnsamling for Fattighuset oppfordrer oss til å kjøpe inn gaver til de fattige familiene her hjemme. Alle barn fortjener å få en fin jul med nye gaver og kanskje en julefest og det er akkurat dette Fattighuset bidrar med.

Det eneste de ber om er at gavene er nyinnkjøpte/ubrukte. “En gang i året kan også de fattige få noe som er nytt.”

PS! Del gjerne denne listen videre, og bidra til at flere får en god jul.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)