Hvordan lage dynegrøt

Et enkelt alternativ til den tradisjonelle måten å lage risgrøt på! Her viser vi deg hvordan du lager såkalt dynegrøt.

Dette trenger du:

  • 4 dl vann
  • 2 dl grøtris
  • 1/2 ts salt
  • 1 l melk
  • Avispapir, pledd eller dyne

Trinn 1: Vann og riskorn
Vann, riskorn og salt blandes i en kjele og kokes opp. Småkokes i noen minutter.

Trinn 2: Melk
Hell på melk. La dette få et oppkok.

Trinn 3: Metode 1 – aviser
Trekk gryten til side, og sett på et lokk. Legg noen aviser i ovnen og la grøten godgjøre seg i ovnen i 2-3 timer på ca 30°C.

Trinn 4: Metode 2 – ullpledd
"Pakk" gryten inn i et ullpledd. Sett dette inn i kald stekovn i 2-3 timer.

Trinn 5: Metode 3 – dyne
"Pakk" gryten inn i en dyne og la den stå på et lunt sted i ca 4 timer.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)