Hvordan lage islykter – oppskrift

Vær kreativ med islykter, se oppskrift og bli inspirert! 

Endelig er det kaldt nok til å være kreativ med islykter. Skap magisk stemning på trappen til jul og nyttår med fine lykter du enkelt og billig lager selv. Islykter er også fint som pynt på gravlunden. Vi har samlet sammen flere gode idéer til kreative islykter vi skal prøve å lage selv i vinter. 

For å lage islykter trenger du former og vann. Du kan kjøpe former laget for islykter på diverse hobbybutikker, men du kan også enkelt bruke det du finner i kjøkkenskapet også. Bruk gjerne bakeboller, kakeformer i silikon og melkekartonger. Rydd plass i fryseren og vær tålmodig.

Tips! For å få klar og fin is kan det være lurt å koke vannet før du fryser ned lykten. Kok vannet en eller to ganger for best effekt, og avkjøl før du fyller formene med vann. Da forsvinner de fleste boblene i vannet og resultatet blir nesten som klart glass. 

Islykter med dekor

Når du først skal fryse ned vann i former, kan du også legge ved pynt. Bruk gjerne blomster og andre grønne vekster for å få en vakker effekt i lykten. Julepynt og andre små gjenstander kan også gjøre seg godt i lyktene, men vær obs på at noe kan avgi farge. Kongler kan gi fra seg farge i vannet, og gjenstander i glass kan sprekke. Bruk gjerne gjenstander i plast, roser, tulipaner og vintergrønne vekter. Gjenstander av metall kan misfarges i vann. 

Hyggelig stemning i hagen selv om vinteren med vakre lykter. Foto: Gunn Helen Gauteplass / @gundahelen
Hjerter som henger på trappen her med roser og lyslenke med batteri. Foto: Hanne Bandersen  / @hannebandersen
Frys ned grønne vekster og pynt opp med rød julesløyfe. Foto: Hanne Bandersen  / @hannebandersen
Frys ned vakre blomster i lyktene til å pynte opp på gravlunden. Foto: Gunn Helen Gauteplass / @gundahelen

Islykt med farger

Du kan også enkelt farge vannet med konditorfarge. Les mer om hvordan du gjør det her. Vær obs på at fargen kan feste seg til underlaget når det smelter. 

Islykt med plasthansker

Frys ned vann i plasthansker og lag lykter i snøen. Sett et lys i midten, og sett opp hendene av is i ring rundt. Resultatet blir nesten eventyrlig.

Sett gjerne hendene av is i snøen slik at de står stødig. 

Foto: Gunn Helen Gauteplass / @gundahelen

Islykt med ballong

Fyll store ballonger med vann og sett ballongen i en bolle eller skål. Da får lykten en flat bunn. Ta ut lykten fra fryseren før den er helt gjennomfrossen, og forsiktig lag hull i midten. Bruk litt varmt vann og en hammer til å lage åpningen. Se mer hvordan du enkelt lager disse vakre lyktene i videoen under til Moseplassen

Bonus! Is av såpebobler

Er det skikkelig kaldt vær der du bor, kan du prøve å lage stilige iskuler av såpebobler. 

Hanne Kristin Birkeland delte dette bildet med oss, av bobler hun har laget. Dette er gøy for både store og små, og det er bare å prøve seg fram når de kalde blå gradene melder seg. 

Foto: Hanne Kristin Birkeland

Populære emner:   DIY   DIY-prosjeker   Smarte tips  

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!