Hvordan lage soyamarinert ørret

The Flying Culinary Circus gir deg oppskriften på en nydelig tapasrett: soyamarinert ørret med avokadokrem og korianderyoghurt.

Dette trenger du:

  • Ørretfilet (320 g)
  • Soyasaus (2 dl)
  • Avokado (1 stykk)
  • Hvitløk (1 fedd)
  • Crème fraîche (1 ss)
  • Olivenolje (2 ss)
  • Lime (2 stk)
  • Salt
  • Yoghurt naturell (0,5 dl)
  • Sitron
  • Frisk koriander
  • Baguetter
  • Olivenolje

Trinn 1: Tilberedelse av ørret
Skjær ørret ca. 5×10 cm, legg dem i soyasausen i minimum 1 time, helst natten over.

Ta fisken opp av soyasausen, tørk den godt og stek den med olje raskt på begge sider slik at den bare akkurat forandrer farge.

Skjær ørreten i fine skiver med en skarp kniv.

Trinn 2: Baguett
Legg baguetten på frys et par timer, da blir den lettere å skjære i tynne skiver.

Trinn 3: Superkjapp guacamole
Mos avokadokjøtt med gaffel. Bland inn finhakket hvitløk, crème fraîche og olivenolje. Smak til med salt og saft av lime.

Trinn 4: Korianderyoghurt
Sett stekeovnen på 180 grader.

Bland yoghurt med koriander og smak til med saft av sitron.

Skjær baguettene i tynne skiver og legg dem på ett steikebrett.

Drypp over olivenolje og stek dem sprø og gylne i stekeovn på 180-200 grader i ca 8-10 minutter.

Legg litt avokadomos på baguetteskivene, en skive ørret over og litt korianderyoghurt på toppen.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!