Julegavene du kan begynne å lage nå: 10 gode idéer

Tre hjemmelagde julegaver

La deg inspirere til å lage de fineste julegavene selv i år. Se våre 10 favoritter her. 

Liker du å være ute i god tid og kose deg med å lage fine hjemmelagde julegaver om høsten? Vi har 10 gode idéer til hva du kan lage! 

Det er dumt å vente til siste liten med julegavene, slik at du heller kan nyte desember med baking og kos. Vi kreative sjeler er ikke redd for å starte tidlig med juleforberedelsene, da dette for mange er årets høydepunkt. Og en perfekt tid for å være ekstra kreativ.

Så hva skal du lage i år? Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilke julegaver man skal prøve å lage, derfor ønsker vi i gi deg 10 gode tips her. 

10. 4 strikkeprosjekter i 1

Strikk fine og varme pannebånd og halsvarmere på en kveld. Perfekt for oss som liker å strikke julegavene, og ønsker å gi bort en nyttig gave. Disse fire forskjellige variantene rekker du å strikke på en kveld! Se hvordan du også kan gjøre det i videoen over her, og les mer om oppskriften vår her. 

9. Kaffekoppvarmere av perlestrikk

Prøv deg på en ny strikketeknikk og lag nyttige koppvarmere til den som har alt. Lek deg med fine farger og knapper, og strikk fine remser i perlestrikk som kan brukes til å holde kaffekoppen varm. Perfekt gave til den som liker å gå på tur, eller som alltid har med seg en kopp kaffe på farten. Se oppskriften i videoen over eller se oppskriften vår her

8. Hekledokke til den syglade

Foto: Kjersti Kokaas

– Hva finner man på i gave til ei god venninne? Finner frem garn og heklenål og hekler ei utstyrsdokke, forteller Kjersti Kokaas som har laget denne søte damen. 

En artig gave å lage og en fin gave å få! Kjersti laget en grunnoppskrift til seg selv, men lot også fantasien spille inn. Et forslag på oppskrift kan du se her. 

7. Gryteunderlag og kjøkkenredskaper

Foto: Benedicte Helgesen Nernes / @benedictehn
Foto: Benedicte Helgesen Nernes / @benedictehn

Dette tipset kommer fra kreative Benedicte Helgesen Nernes som har laget stilige gryteunderlag og malt på kjøkkenredskaper i tre. Gryteunderlaget av er laget av vattkuler du enkelt kan sy sammen, og kjøkkenredskapene er dekorativt malt i matchende farger. En nyttig gave som gir kjøkkenet det lille ekstra. 

– Jeg kjøpte vattkulene på Rito Hobby på nett, forteller Benedicte. 

6. Støp i betong

Av plastkopper og bakeboller kan du støpe fine former til telys og sukkulenter. Foto: Øydis B. B. Verpe
Det koster ikke skjorta å støpe i betong selv. Foto: Øydis B. B. Verpe

Interiør i betong er mer trendy enn noen gang. Hva med å støpe fine julegaver i betog? Perfekt gave til den som har alt, men setter pris på ny pynt til hjemmet når julepynten skal ryddes vekk. Prøv deg på å støpe fine lysestaker og små blomsterpotter. Her kan du lese mer om vår oppskrift til nybegynnere som vil prøve seg på betong.

Disse fine eksemplene på bildene over er laget av Øydis B. B. Verpe, som delte sitt kreativt prosjekt med oss på Facebook.

– Bruker former jeg finner i skuffer og skap, pluss silikonformer bestilt på nettbutikken Wish. Mørtel er kjøpt på Maxbo. Jeg elsker uttrykket betong gir, forteller Øydis.

5. Personlige julekuler

Foto: Siri Bollingmo Røste? / Min hobby verden
Foto: Siri Bollingmo Røste? / Min hobby verden
Foto: Siri Bollingmo Røste? / Min hobby verden

Lag personlige julekuler til kjente og kjære. Vakker julepynt som er hyggelig å finne frem år etter år. Både billig og enkelt å lage, men en gave som virkelig vil bli satt pris på. 

Disse fine julekulene har Siri Bollingmo Røste laget, og høstet stor respons i vår Facebook-gruppe. 

– Hjertene er kjøpt på Nille. Så laminerer jeg ønsket bilde som jeg klipper ut i hjerteform. Jeg limer bildet på med limpistol, setter på sølvglitter-piperenser rundt hjertekanten og limer på perler. Til slutt setter jeg på hjertebling og bytter til sløyfebånd, forteller Siri. 

4. Fine nøkkeringer i lær

Lyst til å prøve deg på å lage noe fint i lær? Disse kule og nyttige nøkkelringene har Maria Landén laget, og oppskriften kan du lese hos oss her. 

En praktisk gave alle kan sette pris på, da nøkkelringer er en forbruksvare for mange, og som trenger å bli byttet ut i ny og ne. 

3. Støp lys i fine kopper

Prøv deg på å støpe lys selv. Vi har testet å lage fine lys i søte te-og kaffekopper vi kjøpte på bruktbutikk. Fin pynt å sette frem når julepynten skal ryddes vekk. Prøv gjerne å tilsette lukt for å lage duftlys. Les mer om vår oppskrift på lys i kopp her! 

Foto: Redaksjonen

2. Deilig kroppskrubb av kaffegrut

Gi bort deilig hjemmelaget velvære i julegave. Kaffeskrubb er superenkelt å lage og en fin gave å gi bort. Fyll opp fine glass med kaffeskrubb og dekorer glassene. En fin julegave til en venninne eller bestemor som har alt. Se oppskriften på skrubb av kaffegrut i videoen over her.

1. Hjemmelade såpestykker

Det er alltid fint å gi bort forbruksvarer i julegave, så hva med å prøve å lage hjemmelagde såpestykker? Med deilig duft, og gjerne en skrubbeeffekt er det slett ikke vanskelig å lage fine såper selv. Se oppskrift på hvordan du koker såper i videoen over.

De fine såpestykkene under her er laget med frø fra blomster og jordbær for ekstra skrubbeeffekt. Prøv deg frem med å blande fine farger dufter og frø, og pakk inn i fine gaveesker.

Dette var 10 julegavefavoritter fra oss i Kreative Idéer, som vi hadde satt pris på å få, og som vi kommer til å kose oss med å lage denne høsten. Hva skal du lage til jul i år?

Del gjerne dine julegaveidéer og kreative prosjekter med oss i vår Facebook-gruppe. Bli medlem her!

Populære emner:   DIY   DIY-prosjeker   Gjenbruk   Smarte tips   Gavetips   Julegaver   Julegavetips 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!