Julekos: Oppskriftene du MÅ prøve i julen og nyttår

Annonsørinnhold: Kreative Idéer i samarbeid med Olivenlunden1830.

Utfordre deg selv på å prøve disse oppskriftene i julen

Julen ringer snart inn og det er tid for å slappe helt av med familie og god mat. Vi har sammen med Olivenlunden samlet sammen flere oppskrifter vi anbefaler deg å kose deg med i julen og til nyttår. Trenger du inspirasjon til en ny dessert etter julematen? Eller har du lyst til å prøve en ny drink til nyttårsaften? Her kan du det hende du finner en ny favoritt. 

Brente mandler med balsamico

Ingen jul uten brente mandler? Ta deg tid til å lage deilig julesnacks i romjulen, som også kan bli til fine vertinnegaver du kan gi bort på årets juleselskaper. Denne oppskriften har i tillegg en spesiell vri: Bytt ut sukkeret med en god balsamico, og løft de brente mandlene flere hakk! Les mer om oppskriften her.

Honningkake med olivenolje og balsamico

La oss avlive en mye med en gang: Olivenolje KAN faktisk brukes i kaker. Det gir nemlig et svært saftig resultat. Denne kaken er perfekt å servere når det ringer på døren i romjulen. Les mer om oppskriften her.

Fingermat til festen: Marinert laks med eggemousse

Bytt ut gravlaksen med marinert, rå laks og eggerøren med eggemousse og server på bruschettina. Husk bare å bruke olje og balsamico med god kvalitet, så kommer gjestene til å smatte fornøyd. 

Perfekt til juletapasen, eller som forrett i julen. Les mer om oppskriften her.

Sitron- eller basilikumis laget med olivenolje

Det høres ganske vilt ut, men skal du virkelig lykkes med en nydelig, hjemmelaget iskrem bør du bruke olivenolje. Is er en perfekt dessert etter maten, godt for både store og små. 

Mange skyr unna å lage iskrem selv – og det med god grunn. Med tradisjonelle oppskrifter er det fort gjort å mislykkes. Men følger du denne oppskriften kan vi nesten love at det skal gå bra. Se oppskriften her. 

Smoothie med olivenolje og balsamico

Lag en alternativ drink som kan fungere som en liten dessert. Perfekt etter tung julemat eller festmat på nyttårsaften. Frukten i smoothien kan du kutte opp kvelden før, og ha i en lufttett boks i kjøleskapet, for så å bare blande den raskt sammen i blenderen senere. Les mer om oppskriften her. 

Jordbær-cocktail med balsamico

Denne drinken egner seg like godt alkoholfri som med musserende vin. Du må bare ikke glemme balsamico. Det er nemlig der hemmeligheten ligger. 

En forfriskende deilig cocktail får en ekstra “piff” om du har i balsamico med fersken- og aprikossmak. Det beste er at den egner seg svært godt uten alkohol, men er også utmerket med en musserende vin. Les mer om oppskriften her. 

Kjøleskapsgrøt med olivenolje og balsamico

Kjøleskapsgrøt har blitt en naturlig del av mange nordmenns frokost. Men visste du at med sitronolje og smaksatt balsamico kan du løfte frokosten enda et par hakk?

Dette kan også serveres som deilig julefrokost. Les mer om oppskriften her.

Bonus! Se tre smarte olivenoljetriks

Har du en god flaske olivenolje stående? Den kan brukes til mer enn du tror. Nummer tre overrasket oss mest. Se alle triksene i videoen over. 

Populære emner:  Jul   Oppskrifter   Kreative juleidéer

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!