Slik pakker du inn julegavene: 7 smarte tips du trenger til jul

Tenk på miljøet og bruk alternativer til gavepapir før jul. Skjermdump: rumble.com

Få pakkejobben gjort i en fei med våre anbefalte tips.

Å pakke inn gaver er en del av julekosen for mange, og mange legger ned mye omtanke i innpakkingen. Men kanskje du er en av de som syns det er stress og vanskelig å pakke inn gaver pent?

Det er uendelig med muligheter for hvordan og med hva du kan pakke inn julegavene i. Kanskje du ergrer deg over berget med gavepapir som er igjen på julekvelden? Du kan fint pakke inn gaver i stoff eller andre materialer. 

Du trenger ikke bruke tid på å stå i lange køer for å la ansatte i butikken pakke inn for deg. La gavepakking bli en del av julekosen, og lær deg noen raske teknikker som pakker inn gavene på “magisk” vis. 

Nysgjerrig på flere smarte tips som gjør innpakkingsjobben lekende lett? Se våre 7 smarte tips under her. 

Slik pakker du inn gavene med for lite papir 

Dette er nesten et “magisk” pakketriks. Virker det som om du har akkurat for lite papir til å pakke inn gaven, prøv diagonal gaveinnpakning. Det er kjapt å lære seg teknikken, som også vil gjøre gavene kjappere å pakke inn i tillegg til at man sparer miljø og ressurser på å bruke mindre gavepapir. Se vår enkle teknikk i videoen over.

Pakk gavene inn i stoff 

Skjermdump: PureWow

Ønsker du å redusere gavepapirberget som kastes hver jul? Pakk gavene inn i stoff. Bruk stoffrester, gjenbruk av for eksempel gamle skjerf eller la skjerfet være en del av gaven. Og du kan bruke skjerfet på nytt til neste jul eller bursdag. 

Det er slett ikke vanskelig å pakke fine gaver med stoff. Gavene blir litt mer miljøvennlige og stilig. Se hvordan du også kan pakke årets julegaver inn i stoff i videoen over.

Slik gjør du: 

  1. Legg skjerfet flat ut og legg gaven på midten. 
  2. Ta tak i hjørnene diagonalt, og knyt en gang. 
  3. Ta de siste to hjørnene og knyt sammen. 
  4. Knyt sammen knutene med hverandre. 

Søte pakkedyr til de minste

Å få gaver er morsomt. Å få en gave som er pakket inn med omtanke er ekstra morsomt. Hvorfor ikke lage gavene om til dyr som elefant, sebra og fugl? Og til jul kan du kanskje lage et reinsdyr eller en nisse? 

Prøv selv, og se hvilke dyr du klarer å trylle frem. Du kan se hvordan vi laget vår lille dyrehage i videoen over. 

Pakke inn skjorter

Ønsker far eller bestefar seg nye skjorter til jul? Pakk inn skjortene i en stilig skjortepakke. Gøy å pakke inn og gøy å gi bort. Prøv selv og se den artige teknikken i videoen over. 

Pakke inn gaver i gråpapir

Gråpapir er kanskje kjedelig, men du kan heller se på det som et blankt lerret du kan pynte opp. Gråpapir holder seg godt, og er et godt materiale å jobbe med. Bruk papiret som en base du kan pynte opp på forskjellige kreative måter. Stilfult og hyggelig å legge under juletreet. Se alle de fine idéene i videoen over. 

Pakke inn store gaver

Har du kjøpt akebrett til barna eller barnebarna og lurer på hvordan du i all verden skal pakke inn stor gave? Fortvil ikke, det fins flere smarte teknikker du kan bruke på store gaver. Alt du trenger er å ha tilgang på nok papir og kanskje en hjelpende hånd. Se hvordan du gjør det i videoen over og ikke vær redd for å kjøpe romslige gaver. 

Pakke inn flasker

Skal du gi bort flasker med god drikke til jul og ønsker å gjøre gaven ekstra fin med fiffig innpakning? Det er bare fantasien som kan stoppe deg for hvordan du kan pakke inn flasker til jul til tross for den litt vanskelige flaskeformen. I videoen over kan du se tre svært enkle, men kreative varianter du enkelt kan sette ditt eget preg på.

Har du pakket inn julegavene dine på en kreativ måte? Del gjerne dine kreative prosjekter og smarte triks med oss i vår Facebookgruppe. Bli medlem her! 

Populære emner:   DIY   DIY-prosjekter   Smarte tips   Lag det selv   Jul

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!