Oppskrifter og inpirasjon til nyttårsaften

Bli inspirert til å lage den beste nyttårsfesten med vår guide

Nyttårsaften er en god anledning til å være litt ekstra kreativ. Kanskje du skal arrangere selskap, og lurer på hvordan du skal pynte festbordet? Eller er du invitert på nyttårsfest, og ønsker å gi bort en vertinne/vert-gave? Vi har samlet sammen våre beste idéer og oppskrifter til en vellykket nyttårsfeiring.

Vi håper du blir inspirert til å prøve noen av våre tips selv, og at du får en flott kveld. Godt nytt år! 

Festen: Pynt opp flaskene med glitter

Gjør ekstra stas på boblene ved å gjøre de til en del av festbordet. Pynt opp flaskene med glitter og bruk de som festpynt. Eller pynt opp flasken til vertinnen eller verten med glitter. Se oppskriften vår i videoen over. 

Bordkort: Stjerner til glasset

Mange gjester til bords? Lag enkle bordkort av papir du fester på glassene. Så holder gjestene styr på glassene sine også. Se vår enkle oppskrift i videoen over. 

Bordpynten: Papirstjerner

Lag matchende stjernepynt til festbordet av papir. Enkelt og raskt, dette rekker du å lage før festen. Se oppskriften i videoen over. 

Vertinnegaven: Flaskeholder til boblene

Må noen minutter rekker du å lage denne artige oppfinnelsen, som kommer til å bli festens midtpunkt, samtidig som den er praktisk når boblene skal sprettes.

Perfekt å ta med ut når klokka slår 12 og fyrverkeriet skal opp. Les mer om hvordan du enkelt kan lage den her.

Servietter: Brett fine festskjorter

Brett serviettene til fine festskjorter! Flott bordpynt til både jul og nyttår. Lek deg med farger og mønster på serviettene, eller gjør som oss, og lag penskjorter i hvit. 

Tips! Klipp ut sløyfer av papir til skjortene, eller brett et eget slips til skjortene.

Bordpynt: Stjerneskudd

Legg noen stjerneskudd på hver tallerken som en del av bordpynten. Da kan dere være sikker på at alle har stjerneskudd å tenne på når klokken blir 12.  

Oppskriften på perfekt kalkun 

Ingen nyttårsaften uten kalkun? I vår video over her kan du se hvordan du helt sikkert lykkes med å lage perfekt kalkun til gjestene dine. 

Nyttårsdesserten: Sitron- eller basilikumis

Annonsørinnhold fra Olivenlunden1830

Iskrem er en perfekt dessert etter tung festmat. Og her kan du velge og vrake i ulike smaker! 

Mange skyr unna å lage iskrem selv – og det med god grunn. Med tradisjonelle oppskrifter er det fort gjort å mislykkes. Men følger du denne oppskriften kan vi nesten love at det skal gå bra. Les mer om den spennende oppskriften her.

Nyttårsdrinken med og uten alkohol

Annonsørinnhold fra Olivenlunden1830

Denne drinken egner seg like godt alkoholfri som med musserende vin. Du må bare ikke glemme balsamico. Det er nemlig der hemmeligheten ligger.

Lag gjerne opp en stor porsjon med jordbær- og balsamicosorbet og ha i fryseren. Da er det meste klart når du ønsker å overraske gjestene med denne deilige cocktailen. Les mer om oppskriften vår her. 

Vakre isbiter til flaskekjøleren

Pimp opp vannglasset, drinken eller vinkjøleren med vakre blomsterisbiter. Det er svært enkelt, men likevel så dekorativt, og et fint innslag på festen. Frys ned blomster du vet er spiselige i isbitformer og la stå over natten. Her kan du lese flere tips og triks for at isbitene skal bli perfekte.

Bonus! Lær deg et nytt partytriks

Matte kan være ganske magisk. I hvert fall virker det sånn, når helt tydelige mønstre kommer til syne. I videoen over kan du se et mattetriks som kanskje er mer partytriks en nyttige regnemetoder. Kanskje klarer du å overbevise noen at du er en racer på hoderegning? Lykke til! 

Populære emner:  Oppskrifter   Kreative juleidéer   DIY   DIY-prosjeker   Smarte tips   Borddekking   Lag det selv 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!