Perler med julemotiv: 10 gode idéer

Hama-perler passer fint til kreative prosjekter året rundt. Se vår store inspirasjoneguide til juleperling her! 

Hama-perler har eksister i mange år, og er et kjært barndomsminne for mange. Å perle fine motiv med de små plastperlene er gøy for både store og små. Har du ikke prøvd å perle siden du var barn, kan jeg anbefale deg å prøve igjen, for dette er en beroligende og kreativ aktivitet som er like gøy i voksen alder.

Å leke med Hama-perler er med på å utvikle barns motoriske ferdigheter, lek med farger og form, lærer dem å gripe små gjenstander. Men andre ord er nettopp å perle en fin aktivitet for hele familien. 

Her kan du få se vår inspirasjonsguide til fine julemotiver, julepynt og annet hyggelig du kan lage både til julegaver og til hjemmet ditt til jul. Kanskje du allerede har en del perler liggende hjemme? Ta de frem og velg ut julefargene du vil bruke, og bruk et stort perlebrett. Så må du selvfølgelig også ha tilgang på et strykejern og bakepapir. Lykke til!

Hvilken vil du prøve deg på? 

PS! Følg oss på Pintrest her. 

10. Ørepynt 

Med limpistol kan du enkelt feste fast peremotivet til øreringene. En fin julegave å gi bort, eller et fint innslag å pynte seg med i førjulstiden. Øreringer selges på de fleste hobbybutikker. 

9. Adventskalender

Lag tall til årets julekalender av perler. Tell ned dagene til jul med en fin julekalender du har laget selv!

8. Glassunderlag

Pynt opp bordet til jul med glassunderlag i julemotiv. En fin julegave å gi bort, eller å pynte med selv hjemme. 

7. Julekrans

Er det tradisjon for deg å henge en julekrans på døren? Velg en ny vri på årets julekrans og dekorer den med snøkrystaller av perler, eller lag hele kransen av perler. Bruk ståltråd eller limpistol for å feste snøkrystallene sammen. 

6. Julekort og pakkelapper

Gi julegavene det lille ekstra med fine pakkelapper og julekort med perler. Lag små julemotiver for å feste på papp og klipp ut til fine kort. 

5. Juletrær

Lag en liten juletreskog av perler. Å perle i 3D-effekt er gøy og kan bli til fin julepynt! Husk at du må bruke ledlys om du ønsker å lage lykt av juletrørne. 

4. Julespill

Perl et artig spill til romjulen. Gøy å lage og gøy å spille. Kanskje dette kan bli til en fin julegave også? 

3. Snøkrystaller og juletrepynt

Bruk hjerte og stjerneformer til å lage fine ornamenter til juletreet og til å henge i vinduet. Knyt fast en sytråd i ornamentene og heng opp! 

2. Lyslenke og julefigurer

Mangler du en lyslenke? Da kan du enkelt perle en selv!

1. Julehus

Hva med å droppe pepperkakehuset i år, og lag huset i perler? Det er ikke så vanskelig som du tror, og du kan enkelt montere delene med limpistol når du har laget ferdig vegger og tak. 

Har du perlet noe fint til jul? Del gjerne dine kreative prosjekter med oss i vår Facebookgruppe. Bli medlem her! 

Populære emner:   DIY   DIY-prosjekter   Lag det selv   DekorJul

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!