QUIZ: Hvor raskt klarer du å løse dette “enkle” mattestykket?

 Foto: youtube

Gi hjernen din en liten matte-nøtt.

Møt Presh Talwalker, fra Universitet i Stanford, forfatter av matematikkpuslespille og blogger for Mind Your Decisions. Han har laget denne problemstillingen som har fått masse oppmerksomhet i sosiale medier. Mattestykket ser kanskje ikke så vanskelig ut, og du tenkte kanskje du hadde løsningen etter noen sekunder? Eller?

Hvis du regnet deg fram til at svaret er”1″, så tar du nemlig feil!

Her må du kanskje hente fram gamle kunnskaper fra grunnskolen, og løse oppgaven i riktig rekkefølge. Du lærte sikkert å løse likninger ved hjelp PEMDAS: Parentes, Eksponenter, Multiplikasjon, Divisjon, Addisjon, Subtraksjon.  Vanskelig på første forsøk, men når du kan det er det litt som å lære å sykle, og du vil aldri glemme det.

Se også: Quiz: Bare 1% av befolkningen klarer å bestå denne hukommelsestesten.

Men når det er sagt, så må vi dessverre skuffe deg med at denne metoden vil gi deg feil svar på akkurat dette regnestykket. Her kan du altså ikke løse problemet fra venstre mot høyre.

Dette betyr at hvis du starter på nytt nå, og prøver igjen, vil du få et helt annet svar. Det er fortsatt mulig å regne ut løsningen i hodet, men du vil kanskje begynne å tvile på hvordan du besto matte-timene fra ungdomsskolen?

Forvirret? Se videoen under og prøv selv! 

Se også: QUIZ: Bare ekstremt smarte personer klarer å huske denne sekvensen med syv tall!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!