Så lett lager du tyttebærsyltetøyet ditt selv!

 Foto: Fru Timian

Rapportene forteller at det fremdeles er godt med tyttebær ute i skogene – iallfall på Østlandet! Fyll opp lagrene med deilig, hjemmelaget tyttebærsyltetøy!

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian

For noen dager siden kom de snille naboene våre med en bøtte nyplukkede tyttebær til oss. Hvor heldige er ikke vi som har slike naboer!

Og gode bær må jo også bli til godt syltetøy!

Å lage syltetøy som dette går egentlig riktig så fort. Jobben er å rense bærene, og det hadde jo naboen allerede gjort da de kom over!

Les også: Slik lager du det det beste hjemmelagde eplesyltetøy

Jeg koker tyttebærsyltetøyet, men ettersom jeg ikker har god nok plass til å oppbevare syltetøyglass i et kaldt og mørkt rom, legger jeg det i fryseboksen. Skal du oppbevare det kjølig og kaldt, må du ha det over i sterile glass mens det fremdeles er varmt. Hvis du ikke skal fryse syltetøyet, er det lurt å bruke syltepulver. Det forlenger holdbarheten.

 Foto: Fru Timian

Kok glassene, og eventuelle syltestrikk, i vann før du tørker dem i stekeovnen på 120 grader. Pass på at du ikke tar på innsiden av glasset når det er sterilt, og at du tørker av kanten veldig godt dersom du søler på den.

PS! Etter at jeg skrev dette blogginnlegget, har jeg lært av mer garvede tyttebærsyltetøylagere enn meg at du ikke trenger å bruke syltepulver i tyttebærsyltetøyet ditt. Så da kan du kutte det ut.

 Foto: Fru Timian

Hvis du forresten har lyst til å se litt mer av livet bak matbloggen, kan du følge meg på Snapchat. Du finner meg der som frutimian.

Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se oppskriften her!

POPULÆRE EMNER

#DIY-MAT   #FRU TIMIAN   #BAKE   #KAKER   #LAG DET SELV

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!