Slik får du et fantastisk mørt kjøtt på grillen!

 Foto: frutimian.no

Det blir fort litt ekstra stas på middagen når vi helgrillet et stort stykke kjøtt!

Hvis det ikke blir grillet fullstendig ihjel da! Kunsten når man griller, er å ha kontroll både på varmen og på temperaturen på kjøttet eller fisken som man griller. Det er derfor superlurt å bruke et steketermometer. Bare da kan du vite hvor mange grader det er midt inne i det kjøttstykket som ligger på grillen.

Skal du grille et stort stykke, er det lurt å ha et område på grillen hvor det er direkte varme – altså at du enten har kull eller gassflammer rett under – og et område med indirekte varme – hvor det ikke er verken kull eller gasslammer under, bare god varme fra grillen.

Brun kjøttstykket først over direkte varme før du legger det over indirekte varme og griller til ønsket kjernetemperatur.

Her griller jeg et stykke med indrefilet fra storfe og serverer knallgode poteter, grillede grønnsaker og tzatziki til!

Klikk deg inn til oppskriften her!

 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!