Se hva Anne-Sophie laget av skattene fra loppemarked

  Foto: myplanb.no

Loppemarked,- alle glade gjenbrukeres skatteparadis!

Dette er et innlegg fra kreative Anne-Sophie bak bloggen myplanb.no og Instagram-kontoen myplanb.no

Et sikkert og kjærkomment vårtegn er at det jevnt og trutt popper opp nye plakater som varsler om loppemarked langs den faste helgeruta mi mellom Degernes og Lier. Jeg digger loppemarked,- det er et herlig, uimotståelig  sammensurium av fine skatter og gammal dritt! Her kan du finne alt fra det splitter nye og ubesudlede treningsapparatet til han/hun som gikk på en nyttårsforsett-smell allerede tidlig i januar til noens gamle dobørste.

Her finner du nydelige, skjøre kaffekopper i nesten gjennomsiktig porselen med mye levd liv bak seg side om side med rimelige kjøkkenglass fra Ikea. På loppis kan du du grave litt i eskene under bordet som ingen har rukket å komme til bunns i enda og finne noe spennende hvis du har flaks. Du kan gjøre gode kupp og dumme impulskjøp.

Nå er det sesong for loppemarked

Sammen med likesinnede kan du falle i staver over gjensyn med gammelt skiutstyr du husker fra barndommen, og du kan angre på at du pælma det derre stygge serviset fra søttitallet som brått skulle vise seg å bli hyper-retrohippt og dermed svindyrt. Du kan nyse av støvet fra meter på meter med gamle, nye eller halvgamle bøker, du kan kjøpe deg en stygg stressless eller et fint maleri, du kan prute, prate, spise vafler og kanskje finne noe du ikke visste at du trengte.

Og som du muligens finner ut i etterkant at du fortsatt ikke har bruk for.

Kort sagt,- loppemarked er skikkelig god underholdning! Det er stedet der noens gamle skrot blir til andres nye skatter, det er gjenbruk på sitt beste – og du støtter en god sak. Og det beste av alt,- uansett hvor mye unødvendig tral du skulle finne på å drasse med deg hjem så har du neppe gått på noen stor økonomisk smell, og finner du ut at du ikke har bruk for det du har kjøpt likevel, så kan du alltids levere det videre til et loppemarked nær deg ved neste korsvei. Vandrelopper er ikke noe ukjent fenomen for loppemarkedentusiaster.

 Årets første skatter

3 stygge lampeskjermer – fordi jeg har lampene, men trenger nye skjermer på dem. Ja, ikke disse da, de er jo verre enn dem jeg har fra før, men hver av disse er håndplukket fordi de har et godt fundament som det kan bygges noe nytt på.

 Foto: myplanb.no

Noen gamle bøker. Innholdet er ikke særlig spennende, men jeg syns sånne bøker fra 50-tallet er så fine på utsiden, og de kan brukes til å lage noe kult av.

 Foto: myplanb.no

Et par cd’er som bare er til kos og hygge i bilen. Du vet,- etter en lang vinter fins det ikke noe bedre enn tørr asfalt, solbriller og favorittmusikken på full guffe. Overdøver alle eventuelle ulyder i bilen og gjør hver tur til en fest,- yo!  Og en fin linduk og en juleduk som jeg har tenkt å klippe istykker å lage noe annet av.

Det har imidlertid kommet et forstyrrende element inn i bildet når det gjelder juleduken,- jeg har rett og slett fått følelser for den! Den er lissom sånn gammeldags koselig og bestemoraktig og minner meg om et eller annet fra fortiden. Den forbaskede nostalgien som bestandig skal ødelegge. Men linduken ryker!

 Foto: myplanb.no

En pose med gardinringer i metall som jeg trodde jeg hadde en plan med, de kommer sikkert til nytte. Og 3 små bilderammer, av disse har jeg bygd et bittelite mini-drivhus med akkurat nok plass til en liten plante.

 Foto: myplanb.no

En dings. Bare fordi… Hvem har ikke alltid ønsket seg hodet til en ridder i rustning som spytter vin i glasset ditt lissom…? Den blir nok etter all sannsynlighet liggende å slenge.

Og en italiensk reisehåndbok på fransk fra 50-tallet. Siden jeg ikke har praktisert fransk siden jeg gikk ut av videregående i 1980, skjønner jeg ikke noe særlig av hva som står i den, og etter det rufsete utseendet å dømme har den nok vært med på mer enn en Italiatur. Den er neppe verdt mer enn den tjuekroningen jeg betalte for den, derfor kan jeg herpe den med god samvittighet.

Den er nemlig full av fine kart over italienske byer,- og gamle kart… oh lala og Mama Mia,- de er kjempefine, enten bare å ramme inn og henge på veggen eller å bruke til å dekorere saker og ting med.

Resultatet

Alt i alt er jeg godt fornøyd med årets fangst og nå gleder jeg meg til å se hvor mye moro det går an å få ut av alle loppe-herlighetene!

 Foto: myplanb.no

 Foto: myplanb.no

Besøk bloggen til Anne-Sophie her, for å se flere kreative prosjekter. 

POPULÆRE EMNER

#DIY  #DIY-PROSJEKTER  #GJØR DET SELV  #GJENBRUK  #LAG DET SELV  #LAG DITT EGET INTERIØER  #DIY-INTERIØER  #INTERIØERTIPS  #HUS OG HJEM  #OPPSKRIFT  #myplanb.no

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!