Se hvordan Helenes gamle furukommode ble til stilig hundehus!

 Foto: Helene Garnes 

En gammel, men god furukommode har fått nytt liv i form av et hundehus

Dette flotte DIY-prosjektet fikk vi som tips fra flinke Helene Garnes. Her har hun tryllet frem et vakkert og trendy møbel av en gammel og utdatert furukommode.

— Søsteren min har to små hunder som elsker å ha det komfortabelt og koselig. Hun har også en moderne og glamorøs stil hjemme hos seg. Hvordan kunne jeg løse dette til det beste for begge parter?, spør Helene, som deretter brettet opp ermene og lagde et imponerende “hundehus”.

Det er stadig vekk folk som kvitter seg med furumøbler, og denne kommoden fikk Helene kjøpe brukt for bare 250 kr.

— Jeg startet med å vaske kommoden med Jotun husvask, for å fjerne alt av fett og smuss, for så å vaske over med rent vann. Jeg sparklet hullene etter skuffene jeg ikke skulle bruke, samt dype riper eller skadet i møbelet. Da kommoden var ferdig sparklet, pusset jeg hele kommoden med sandpapir P180, for å gi det beste underlaget for grunningen. På toppen av kommoden var det mange små riper som sparkelen ikke fikk tak på, så der pusset jeg først med P120, og så P180, forteller Helene til Kreative Idéer.

Å pusse godt er viktig

Nå var kommoden klar for grunning, og da brukte hun Jotun Heftgrunning Universal. For best resultat, rullet Helene malingen på først, for så å dra over med en bred og tynn pensel.

 Foto: Helene Garnes 

— Viktig å ta et område om gangen, så ikke malingen tørker før du er klar til å dra over penselen! Når grunningen var tørr, pusset jeg over med sandpapir P240. Å pusse mellom alle lag er veldig viktig, for å få et jevnt og fint sluttresultat, forteller Helene.

Malingen som ble brukt er Jotun Lady Supreme Finish halvblank, fargekode s7020-g50y. Tre lag maling måtte til, da det var så stor kontrast mellom den hvite grunningen og den mørke malingen. «Søylene» på hver side av kommoden var en tålmodighetsprøve, da hun svært møysommelig måtte dra penselen hele veien vannrett rundt ned hele lengden.

 Foto: Helene Garnes 

Smartpanel-platen ble limt fast i bakkant, og festet ytterligere med de smale hjørnelistene på hver side.

— Veldig lurt å ha spikerpistol til denne jobben, så man slipper å slå løs på selve lista. Hullene ble tettet med akryl. Bakveggen ble vakker i seg selv den, men det manglet noe. Det er et stort utvalg i forskjellige typer rammer på gjenbruksbutikkene, og disse spray-lakket jeg sølv, da jeg virkelig så for meg at det gikk godt både sammen med hvitt og mørkegrønt, forteller Helene.

— Rammene måtte holdes skikkelig på plass, samtidig som det må være mulig å skifte bilde i de, så da tror ikke jeg det fins andre valg enn å bruke borrelås, og det funka veldig bra!

Putetrekk som hundeseng

Til å ligge på til hunden Kornelius, klippet Helene til en billig skummadrass, og fikk en syerske til å sy matchende madrasstrekk og putetrekk til. Trekket er laget av ett stort hotell-putetrekk som ble spretta opp og tilpasset.

— For å holde madrassen skikkelig på plass, så måtte jeg ha en list i fremkant. Da saga jeg ene skuffefronten hele veien på langs, så jeg fikk en fin profilert list i fremkant nede, festa med tre små vinkeljern; et på midten, og et på hver side.

En slik list ble også festet i underkant av skuffene, for å få en fin overgang, men også for å skjule belysningen som skulle monteres på innsiden av kommoden. En 50 cm lang lys-stripe av LED ble festet i “taket” på kommoden.

 Foto: Helene Garnes 

— Både søsteren min og hundene ble veldig fornøyde med møbelet, og jeg jakter igjen på et nytt furumøbel! forteller Helene.

Se flere flotte bilder på neste side ->

POPULÆRE EMNER

#DIY  #DIY-PROSJEKTER  #GJØR DET SELV  #GJENBRUK  #LAG DET SELV  #LAG DITT EGET INTERIØER #DIY-INTERIØER  #INTERIØERTIPS  #HUS OG HJEM  #OPPSKRIFT

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!