Sjekk om vinterdekkene er trygge med et kronestykke

Se det superenkle trikset som viser deg om vinterdekkene er trygge eller ikke

Godt veigrep er viktig når du kjører bil, og særlig i et værutsatt land som Norge. På vinterstid kan is, snø og glatte veier gjøre bilkjøring til en regelrett ekstremsport, og da gjelder det å ha dekkene i orden.

Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er minimum 3 millimeter, men NAF og flere andre organisasjoner anbefaler minst 4 millimeter for sikkerhets skyld. Det er en anbefaling vi stiller oss bak.

Og det er faktisk ganske lett å sjekk mønsterdybden på dekkene dine, du trenger bare en 1-krone! Fordi den ytterste ringen på kronestykket, på kronesiden av mynten, måler ca 4 millimeter.

Dermed kan du simpelthen stikke mynten nedi hjulmønsteret, og selv se hvor mye av mynten som skjules bak hjulgummien.

Enkel og gratis sjekk av dekk

Hvis hele den ytterste ringen på mynten (med kronesymbolet) skjules, er mønsteret 4 millimeter eller mer. Hvis du derimot ser den ytre ringen og kronesymbolet, er dekkmønsteret på vei under 4 millimeter, og bør sjekkes grundigere. Eller byttes direkte ut.

På sommerdekk er minstekravet til mønsterdybde 1,6 millimeter. Lykke til med sjekken, og kjør forsiktig!

(Vi gjør oppmerksom på at dette trikset er ment som en generell vurdering av dekkets tilstand. Er du usikker på bilens trygghet, bør du oppsøke sertifiserte fagfolk.)

Populære emner: Motor   Diy   Diy-prosjekter   Hvordan

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!