Slik dekker du festbordet

Lag vakker bordpynt til jul selv. Foto: Redaksjonen

Tid for å dekke flotte festbord. Bli inspirert her! 

Snart er det tid for å samles rundt festbordene og spise god julemat i lystige lag. Da er det ekstra koselig med flotte pyntede festbord. Den fineste bordpynten lager du enkelt selv, og det trenger ikke ta mye tid. 

Vi har samlet sammen våre beste idéer med oppskrifter til deg, og håper du blir inspirert til å prøve selv. Har du laget artig og fin bordpynt selv i år?

Del gjerne med oss i vår Facebookgruppe, bli medlem her. 

Juletre av serviett

Brett vakre juletrær av grønne servietter og dekorer på tallerkenen. Det er ikke så vanskelig som du tror. Se oppskriften i videoen over, og prøv selv. 

Bordkort med sukkertøy

Bruk polkastenger til å lage holdere til bordkortet, raskt og enkelt, men likevel så dekorativt. Brukt en tråd til å feste, så gjestene enkelt kan spise godteriet når middagen er ferdig. 

Skjorter av serviett

Brett serviettene til fine festskjorter! Flott bordpynt til både jul og nyttår. Lek deg med farger og mønster på serviettene, eller gjør som oss, og lag penskjorter i hvit. 

Slips av serviett

Du kan også enkelt brette et slips til skjortene på en-to-tre. Se den enkle oppskriften vår i videoen over. 

Perle serviettringer

Av Hama-perler kan du lage mye fint, året rundt. Vi har før jul laget fine serviettringer av perler, og julehjerter. Perfekt til å pynte opp på julebordet! Se hvordan vi gjorde det i videoen over.

Les mer om våre perleoppskrifter til jul her.

Bordkort av pepperkaker

Skriv navn med melis på pepperkakene og bruk de som bordkort til julemiddagen. Et artig innslag ved matbordet, som også blir til en godbit å tygge på ved kaffen. 

Mosekuler til festbordet

Liker du å pynte opp med naturlige materialer og grønne vekster? Bruk mose. Vi har laget en oppskrift på hvordan du lager dekorative mosekuler du kan pynte opp med ståltråd og annen pynt. Perfekt til å legge på festbordet til både jul og nyttår. 

Bordpynt med kongler

Bleknede kongler kan bli til vakker bordpynt. Det er enklere enn du tror å lage vakker hvit farge på konglene, og oppskriften kan du se her. 

Alt du trenger er vanlig klor, og en glassbeholder du legger konglene i. 

Populære emner:   DIY   DIY-prosjeker   Smarte tips   Jul   Borddekking   Lag det selv 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!