Slik hekler du pyntetrekk til kjedelige kleshengere

heklekleshengere00

Det er stilig å sette sitt eget preg på ting, og her viser Lina fra Her skal vi bygge og bo oss hvordan vi hekler søte trekk til kleshengere!

Tekst og foto med tillatelse av Lina Maria Karlsen / Her skal vi bygge og bo

Vi fikk en liten samling gamle kleshengere i tre etter Lars sin mormor da hun døde, og helt siden den gang har jeg ønsket å gjøre stas på dem med noen fine hekla trekk (som i tillegg til å være fine også er praktiske fordi de får kjolene til å henge der de skal). Jeg er jo imidlertid sånn skrudd sammen at jeg gjerne har en idé om akkurat hvordan noe skal være, og når det ikke finnes fra før så må jeg finne på selv. Så her følger altså oppskrifta på mine hekla kleshengertrekk.

heklekleshengere01

Du trenger
Gamle kleshengere i tre
Heklekrok 3,5
Gjestal bomull sport

Sånn gjør du
1. Legg opp 112 luftmasker.

heklekleshengere02112 luftmasker

2. Lag 5 staver i den fjerde luftmaska fra kroken. *Hopp over tre luftmasker og lag 1 kjedemaske i den neste. Hopp over 3 luftmasker, lag 6 staver i neste* Gjenta mønsteret (altså det som står mellom * *) og avslutt med 1 kjedemaske i siste luftmaske. Du har nå laget fjorten “halvskjell”.

heklekleshengere03Lag 5 staver i den fjerde luftmaska fra kroken

heklekleshengere04Hopp over tre masker og lag en kjedemaske i den fjerde

heklekleshengere05De fjorten halvskjellene skal se omtrent sånn ut

3. Snu arbeidet og *lag 6 staver i “bunnen” av halvskjellet (altså i samme luftmaske som du brukte da du lagde staver ovenfra), hopp over tre luftmasker og lag 1 kjedemaske i neste* Gjenta til du har kommet til enden. Du skal nå ha fjorten skjell.

heklekleshengere06Lag staver i bunnen av skjellet

heklekleshengere07Avslutt skjellet med en kjedemaske

4. Hekle rundt hele arbeidet med fastmasker i ytterste del av maskene. På den måten får mønsteret en fin ramme. Klipp tråden og legg arbeidet vekk.

heklekleshengere08Lag en ramme rundt mønsteret med fastmasker

heklekleshengere09Jobb deg hele veien rundt

5. Følg oppskrifta over og lag baksiden.
6. Hekle de to delene sammen ved å legge dem mot hverandre bakside mot bakside, og hekle kjedemasker i ytterste del av fastmaskene. Når du har heklet sammen 1 1/2 del av trekket stikker du hengeren inni og fortsetter med kjedemasker som før.

heklekleshengere10Hekle sammen de to delene

heklekleshengere11Nesten ferdig!

Vips, så har du en fin ny kleshenger til favorittkjolen din!

heklekleshengere01

Lina Maria Karlsen skriver bloggen Her skal vi bygge og bo som du også kan følge på Facebook. Sjekk også innom Instagram-profilen til Lina for flere kreative prosjekter og fine bilder!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!