Slik hekler du sommerlig bordpynt

hekle00

Dekk sommerbordet med søte heklebrikker! Her viser Lina fra Her skal vi bygge og bo deg hvordan du lager dem!

Tekst og foto: Lina Maria Karlsen / Her skal vi bygge og bo

Nå i vår har jeg hekla en hel masse og kosa meg veldig med det. Noe etter andres oppskrift, sånn som jordbærene og iskremen (som jeg har tilpassa litt), mens andre ting har jeg laget oppskriften til selv.

Siden juni foreløpig er like kald og grå som mai har vært vil jeg dele litt solskinn med dere i form av disse søte sommerlige brikkene. Kan du ikke hekle? Ikke fortvil, jeg har linka til noen fin-fine videoer som jeg i sin tid brukte for å lære meg å hekle. Ikke bry deg om at damene snakker engelsk, bare se hva de gjør så lover jeg at det går som en lek etter hvert! Mange syns det er vanskelig å lese oppskrifter. Her har jeg prøvd å skrive det litt mer ut enn hva som er vanlig. Tips: Der hvor det står *blablabla* skal man gjenta det som står mellom stjernene ut runden. Masse lykke til, og spør hvis det er noe som er uklart!

hekle02
Du trenger:
– Gjestal bomull sport
– Heklenål 3,5

Sånn gjør du:
1. Lag en magic circle med 7 masker (7)
2. Start med å lage 2 luftmasker (heretter kalt lm, tilsvarer en stav) og hekle 1 stav i masken du er. Deretter økes i hver maske ved å hekle 2 staver i hver gjennom runden. Avslutt med en kjedemaske (kjm) i den siste luftmasken fra starten av runden sånn at alle stingene blir like høye (14)
3. 2 lm og 1 stav i første maske. Deretter øk i hver maske ved å hekle to staver i hver. Avslutt med kjm (28)
4. 2 lm. Øk i annenhver maske ved å *hekle 1 stav, deretter 2 staver i neste maske*. Avslutt med en kjm (44)
5. 2 lm. Hekle 1 stav i første deretter øk ved å hekle 2 staver i neste. *Hekle 1 stav i neste to masker, deretter øk ved å hekle 2 staver i neste*. Klipp og fest tråden. (56)

hekle03

Fruktmønsteret lages ved å bytte farger underveis og brodere frø på melonen og kiwien, og skiver på sitrusfruktene etterpå. Siden jeg har brodert ble ikke baksida veldig fin så jeg lagde bakside. Da ble de litt tjukke og passer kanskje bedre som gryteunderlag, så en mulighet er for eksempel å sy på en bakside av filt eller annet stoff i stedet. Lurer du på hvordan jeg lagde hull til sugerøret på “lokket”? Jeg lot bare være å stramme inn magic circle’n mer enn at det var plass til et sugerør.

hekle01

Lina Maria Karlsen skriver bloggen Her skal vi bygge og bo som du også kan følge på Facebook. Sjekk også innom Instagram-profilen til Lina for flere kreative prosjekter og fine bilder!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!