Slik lager du dine egen rampenisse

Dropp den tradisjonelle adventskalenderen, bli med på den nye juletrenden med rampenisse.

Er du på jakt etter en passende adventskalender til 1. desember? Om du ønsker deg et alternativ til den tradisjonelle pakkekalenderen kan du hive deg på den nye og spennende juletrenden med rampenisse.

Elf on the shelf, kjent som rampenissen her hjemme, er på full fart inn i de norske hjem i førjulstiden. Du har kanskje sett han i sosiale medier hvor folk deler bilder av rampestrekene nissen finner på for glede til store og små. 

Flere medlemmer i vår Facebook-gruppe Vi som elsker DIY-prosjekter og smarte tips har delt sine planer, og en del har altså avslørt at en nisse på magisk vis flytter inn i desember. Men rampenissen er ikke som andre nisser, den finner nemlig på en rampestrek for hver dag frem til juleaften.

Rampenissen kan snu opp ned på hele huset mens barna sover, så her er det bare å passe på. Fenomenet med rampenisse stammer fra en amerikansk barnebok fra 2004. I USA og England er han best kjent som Elf on the shelf, i Danmark har de drillenissen og her hjemme har den fått navnet rampenisse. 

Å få rampenissen i hus er like gøy for de voksen, som for barna. Hver morgen kan familien våkne opp til nye rampestreker, for i juletider er det jo kjent at både alver, nisser, mus og andre krabater får magiske krefter og kan finne på mye tull. Kanskje dere ikke ser nissen, men små hint og vink på at han har vært på ferde i løpet av natten?

Om du ønsker å lage dine egen versjon av rampenissen som kan finne på rampestreker i desember, kan du følge vår oppskrift. I videoen over kan du se hvordan vi enkelt laget vår egen versjon av Elf on the shelf, og tilhørende dør til nissehuset i veggen.

Trenger du inspirasjon til rampestreker? Her kan du se vår store guide til artige pek rampenissen kan finne på i desember. 

Dette trenger du: 

 • Ispinner
 • Maling (Her brukt pulverbeis som blandes ut i vann) 
 • Pensel
 • Dobbeltsidig tape til å feste døren på veggen
 • Limpistol 
 • Tusj
 • Piperensere
 • Filt 
 • Trekuler til hodet og nese
 • Øyne
 • Vatt 

Tips! Det kan være lurt å bruke doble piperensere rampenissen slik at den får stødige ledd i kroppen. Da er det enklere å gjøre rampenissen levende i rampestrekene. 

Du kan fint sy sammen filten, vi valgte å bruke limpistol. Foto: Redaksjonen
Nissen må ha et skjulested på dagtid, og da kan det være fint med en dør inn til nissehuset i veggen. Foto: Redaksjonen 
Vi malte døren i rød beis, og tapet på veggen. Foto: Redaksjonen 
En liten luring som er klar for nye rampestreker. Foto: Redaksjonen 

Har du lyst til å lage tilhørende juletre til rampenissen som du kan se i videoen øverst i artikkelen? Oppskriften på hvordan du bretter fine juletrær av papir kan du se under her. 

Populære emner:   DIY   DIY-prosjekter   Smarte tips   Lag det selv   Dekor   Jul   Barn  Kreative juleidéer 

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!