Slik lager du julens fineste pepperkaker

Pepperkakedeig er et enkelt materiale å jobbe med. Skjermdump Pintrest / Foto t.h. Silje Mork Bjørndal

Se vår inspirasjonsguide til alt det fine og smakfulle du kan lage av pepperkaker 

Pepperkaker er både enkelt og godt, og markerer virkelig at julen er på vei. Det er umulig å ikke komme i julestemning når duften av nystekte pepperkaker sprer seg i huset. Å bake pepperkaker er gøy for store og små, og de fleste har tradisjon med å lage pepperkakemenn og damer i førjulstiden. 

Men hva med å være ekstra kreative med pepperkakene i år? Det er slett ikke vanskelig å lage mye forskjellig gøy av den enkle pepperkakedeigen. 

Her kan du se noen av våre kreative pepperkakefavoritter, og tips og triks til hva du kan bruke pepperkaker til. Hva har du laget med pepperkaker i år? Del gjerne med oss i vår Facebookgruppe

Mini-pepperkakehus

Vi har testen å lage søte små pepperkakehus til å henge på kakaokoppen. De supersøte og små pepperkakehusene er slett ikke vanskelig, og du kan se oppskriften vår under her. 

Har du lyst til å bruke samme mal som vi gjorde, kan du enkelt laste den ned i linken under her. 

Pepperkaker med Hardangersøm

Foto: Silje Mork Bjørndal / @naturepicsbysilje

Prøv en helt ny teknikk for pyntingen av pepperkakene i år. Dette fine pepperkakehuset og stjernene delte Silje Morsk Bjørndal med oss i vår Facebookgruppe. Med stødig hånd og mye melis har Silje laget vakker hardangersøm på årets pepperkaker. Så fint at det nesten ikke kan spises? 

Foto: Silje Mork Bjørndal / @naturepicsbysilje

– Vi har som tradisjon å smashe husa på nyttårsaften. Men i år kommer jeg kanskje til å prøve å bevare det med polyurethane spray…, forteller Silje Mork Bjørndal. 

Julelikør med pepperkaker

Å lage egen likør til jul er ikke vanskelig og det tar deg heller ikke lang tid. Dette er en smakfull snaps du kan servere på årets juleverksted, men deilig smak av pepperkaker. Ta en nærmere titt på oppskriften her. 

Pepperkaker med blondetrykk

Lag stilig mønster i pepperkakene med en gammel blondeduk, hekleduk eller strikkeduk. Pass på at duken er ordentlig ren før du tar den i bruk. Teknikken er enkel, alt du trenger å gjøre er å trykke duken forsiktig ned i deigen, fjern duken, trykk ut små kaker og sett i stekeovnen.  

Smoothie med pepperkaker

Denne pepperkakesmoothien er helt fri for hvitt sukker, men smaker fortsatt deilig pepperkake og melk. Å servere denne til barna til julefrokosten kommer helt sikkert til å bli populært. Les mer om den artige oppskriften her. 

Pepperkaketre

Skjær ut stjerner i ulike former og lim sammen med melis. Dryss over litt snø av melis og server. Eller bruk som vakker julepynt! Enkelt, men likevel et veldig vakkert resultat. 

3D-stjerner av pepperkake

Er du lei de klassiske hjertene, stjernene og kakemenn? Da må du prøve denne vrien i år. De kommer helt sikkert til å imponere. Alt du trenger å gjøre er å skjære ut stjerner og lage spor til å sette de sammen, slik blir kakene til stilige 3D-stjerner. Les mer om teknikken her

Du kan bruke samme teknikken til å lage vakre juletrær av pepperkaker også. 

Vindu på pepperkaker og hus

Skjær ekstra store vinduet på pepperkakehuset, og lag vinduer med gelatinplater. Et dekorativt drivhus du kan lyse opp led ledlys. Det er flere måter å lage vindu på pepperkakehuset. Du kan bruke gelatinplater som vist på bildet her, og du kan bruke sukkertøy. Knus drops og fyll det i hullene på vinduet før du steker. 

Tips! Sjekk gjerne at dropsene du har knust tåler å bli stekt og smelter gjevnt, ved å steke en liten teskje med knuste drops for seg selv i stekeovnene før du setter i gang. 

Populære emner:  DIY-mat   Jul   Oppskrifter   Bake   Barn   Kreative juleidéer

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!