Slik lager du Limoncello spritz

Foto: Fru Timian

Liker du Aperol? Da kommer du til å like denne friske drinken.

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.

Da vi var i Saló (sponset link) ved Gardasjøen i våres og drakk våre Aperol Spritz, fikk vi tips om at vi måtte kjøre til byen Limone Sul Garda og kjøpe Limoncello Spritz også, for det var så godt. Så da satte vi oss i bilen og kjørte avgårde, men vi falt liksom ikke for byen – jeg følte fjellsidene nærmest kom og spiste meg opp (ja, jeg vet jeg er litt rar!), så vi kjørte tilbake til Saló igjen uten å ha smakt denne berømte lokale drinken. For lokal det er den nok. Bartenderne jeg snakket med i Saló etterpå hadde iallfall ikke dette på sin meny. Så da måtte jeg vente til jeg kom meg hjem igjen før jeg prøvde det ut.

Limoncello er en sitronlikør og har en høyere alkoholprosent enn Aperol, så jeg bruker litt andre blandingsforhold til denne spritzen enn Aperol Spritz, sånn at den ikke skal bli for sterk.

Foto: Fru Timian
Foto: Fru Timian
Foto: Fru Timian

PS! Hvis du vil ha en litt søtere eller litt mindre bitter versjon enn oppskriften under gir, kan du tilsette 1 del Rose’s lime eller 1 del  sukkerlake. Se oppskrift på sukkerlake litt lengre ned.

Klikk deg inn til oppskriften her!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!