Slik lager du vakker festkake med jordbær

Foto: Frutimian.no?

«Denne kaken smakte helt magisk!»

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie, bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian.

«Denne kaken smakte helt magisk!» Det var tilbakemeldingen jeg fikk da den ble servert rundt om etter ferdig fotoshoot! Det tar jeg som et godt tegn på at dette lett kan bli en ny festkakefavoritt både hos meg og, forhåpentligvis, hos dere.

Jeg er definitivt ingen konditor og kommer heller aldri til å bli det, så mine festkaker må være av en sånn art at en ikke-konditor – altså meg – kan få dem til å se lekre og innhydende ut. Og det synes jeg jammen denne kaken ble!

Jeg bruker mitt alltid trofaste sukkerbrød som grunnlag til kaken. Det er saftig og godt og det holder seg stabilt også når det bygges i høyden. Mitt største ankepunkt overfør en del høye kaker som har blitt superpopulære de siste årene, er at kakebunnene kan være litt tørre. Og det vil vi ikke ha! Vi vil ha saftige og gode kakebunner!

En høy kake må man ha til den store dagen. Foto: Frutimian.no

For å få det beste resultatet når du skal lage en høy kake som dette, trenger du 3 rundformer som er 20 cm. Sukkerbrødoppskriften passer også til 2 rundformer på 22 cm.

Glasuren er en marengssmørkrem, som er litt vanskelig å lage, men som er supergod å jobbe med og som smaker skikkelig godt, når du først får den til. Så les oppskriften nøye før du setter igang med den. Jeg har brukt oppskriften som Marianne Pfeffer Gjengedal brukte da hun var hos meg og lagde denne fine Timiankaken sammen med meg i fjor. Jeg har bare gjort noen små endringer.

Glasuren er en deilig smørkrem du enkelt lager selv. Foto: Frutimian.no

Det er enklest å ha et kakebrett som du setter kakebunnen på når du skal pynte kaken. Da kan du lett sette den over på serveringsfatet når kaken er ferdig. Du får kjøpt kakebrett både hos Nille (billig),  i en del kakeutstyrsforretninger (dyrt) og hos proffe leverandører (billig, men du må kjøpe mange). Google «kakebrett» for å se hva du finner som passer deg.

Foto: Frutimian.no?
Foto: Frutimian.no?

Besøk bloggen til Fru Timian for å se hele oppskriften.

God fest!

Populære emner:   DIY-mat  Fru Timian  Bake  Kaker

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!