Fra A til Å: Slik skifter du dekk på bilen

Vi sendte vår reporter ut for å filme et dekkskift. Det gikk sånn passe bra…

Nå er det på høy tid å skifte til sommerdekk. Mange er fristet til å la de piggfrie vinterdekkene sitte på bilen utover sommeren, men dette kan være farlig. Det er ikke ulovlig å kjøre på piggfri vinterdekk året rundt, men vinterdekk gir deg mindre veigrep og lengre bremselengde på sommervarm asfalt og i sommerregn.

Alt du lurer på om hjulskift på bilen, men ikke tør å spørre om

Vi har selvsagt også laget en ordentlig oppskrift på hvordan du skifter dekk. Dette måtte bare litt prøving og feiling til av vår reporter Jørgen, som du kan se i videoen øverst i artikkelen. I vidoen under får du oppskrifte, A til Å, på alt du lurer på om hjulskift på bilen, men som du ikke tør å spørre om:

Smart tips: Bruk en momentnøkkel

Er en momentnøkkel et ukjent verktøy for deg? Vi har testet denne dingsen, og kan anbefale alle bileiere å investere i en slik. (Kan kjøpes på de fleste jernvareforhandlere fra kr 400-1500). Når du skifter dekk på bilen, bør hjulene strammes med en momentnøkkel. Vi viser deg hvordan du går frem:

Har du smarte biltriks du ønsker å dele med oss? Bli gjerne med i vår Facebookgruppe “Vi som har bil, men ikke kan så mye om bilhold“.

Populære emner:  Motor Diy Diy-prosjekter Hvordan?

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!