Smart tips: Derfor skal du legge en mynt i fryseren

Hold orden på maten i fryseren din med enkelt triks

Dette tipset dukket opp nå i forbindelse med et uvær i USA og ble publisert med tanke på alle som måtte evakueres fra sine hjem. En Facebook-post om nettopp dette gikk viralt i 2016, og ble delt svimlende 428 618 ganger.

Vi vil nok først og fremst ha nytte av dette smarte trikset i forbindelse med lange ferier og som hytteeiere her hjemme i Norge. For det har sikkert hendt deg at du har kommet frem på hytta, eller kommet hjem igjen etter noen dager borte, og det første du ser er at alle digitale klokker blinker. Du har altså hatt strømbrudd, men hvordan skal du vite hvor lenge det varte? Og hvordan står det til med maten i fryseren?

Det er da det er kjekt å ha en mynt i fryseren.

Du gjør som følgende:

Sett en kopp med vann i fryseren, og når vannet har blitt til is skal du legge en mynt på toppen. Koppen eller skåla skal stå flatt i fryseren.

Når du kommer hjem eller til hytta, og merker at det har vært strømløst på et eller annet tidspunkt, vet du ikke om det varte et kvarter eller et døgn. Ta derfor en kikk i fryseren.

Hvis mynten ligger i bunnen av skåla betyr det at strømmen var borte en stund og maten bør derfor kastes. Er mynten fortsatt på toppen eller i midten kan det fortsatt hende maten er grei. Er du i tvil bør du imidlertid kaste maten.

Du vet aldri når et strømbrudd kan inntreffe, derfor kan det være lurt å ha en slik mynt i fryseren til enhver tid.

Et enkelt, nyttig og gjennomførbart tips som ikke koster deg noe – det liker vi!

Dette er også et triks som gikk viralt på Facebook i 2016. Del gjerne videre med dine Facebook-venner.

Flere smarte triks med kroner og mynt

Et kronestykke kan hjelpe deg med mye, og det kan faktisk være lurt å legge noen kronestykker og mynter i verktøykassen.

Du kan faktisk sjekke om dekkene dine er trygg ved hjelp av et kronestykke. Se hvordan vi gjorde det i videoen under:

Fastnøkkel + mynt = sant. Har du ikke riktig størrelse på fastnøkkelen for å få festet bolten? Bruk en mynt til å tilpasse størrelsen. Se hvordan i videoen under.

Populære emner: Smarte tips Smarte triks Livstriks Life Hack

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!